Návštěvy bytů

Zdědili malý dům, a tak se rozhodli pro přístavbu: citlivá kombinace původní architektury s moderní

Od   | 

Mladý pár zdědil dům, a protože tu jeden z nich strávil celé dětství, nechtěli se ho jednoduše vzdát jen proto, že nevyhovoval velikostí ani dispozicí. Díky architektům vytvořili šikovný koncept: Rozhodli se pro přístavbu, a vytvořili tak mix starého stylu s moderním. Když k domu přijedete, uvidíte jen bílý dřevěný domek s menšími okny v klasickém stylu. Jakmile ho ale obejdete, naskytne se pohled na jeho moderní přístavbu. 

Při vstupu do domu není patrné, že druhá část je v ryze moderním duchu. Zdroj: Hugh Jefferson Randolph Architects

Vstup do staré části domu je laděn ve stylovém, klasickém konceptu. Šedé stěny v kombinaci s bílými zárubněmi a bílými schody se zábradlím na nás dýchají pohodovou atmosféru. Ze vstupní haly můžeme nahlédnout do útulné pracovny s dominantní velkou knihovnou, kterou si majitelka jakožto vášnivá čtenářka hýčká. Celý prostor doplňuje dřevěná podlaha v tmavém odstínu, která s ostatním vybavením příjemně kontrastuje. Pod schodišťové rameno byla z prostorových důvodů umístěná toaleta. Její stěny dekoruje šedá tapeta, která příjemně zapadá do původní části domu. Malé umývátko doplňuje kulaté zrcadlo s podsvíceným rámem.

Římské rolety a plisé jsou v kurzu. Jak na ně?

Díky lehké svažitost pozemku, nejsou v přízemí domu podlahy ve stejné úrovni. To je patrné zejména v hlavním obytném prostoru, kde je propojená kuchyně s obývacím pokojem. Zatímco moderní kuchyně je v původní části, po čtyřech schodech se dostáváme do obývacího pokoje, ze kterého se vychází do zahrady. Velké okenní tabule prozrazují, že se nacházíme v přístavbě domu.

Výškový rozdíl je patrný mezi kuchyní a obývákem. Elegantního propojení docílili architekti i díky barovému pultu. Zdroj: Hugh Jefferson Randolph Architects

Do obývacího pokoje byl umístěn masivní jídelní stůl, který je ozdobou celé místnosti a ke kterému se vejde i početnější návštěva. Zbytek místnosti je zařízen jednoduše, elegantně a útulně. Sedací souprava vedle prosklených oken byla zvolena v jemné, krémové barvě a klasickou obývací stěnu nahradila nízká mramorová police, sloužící pro umístění dekorace, ale i pro posezení.

Prostorná okna dodávají obývacímu pokoji dostatek světla. Zdroj: Hugh Jefferson Randolph Architects

Ložnice majitelů je stejně jako ostatní místnosti domu vzdušná a příjemná. Umístěna byla v nové přístavbě, a proto taktéž disponuje velkými okny a výhledem do udržované zahrady. Místnost zařízená v jednoduchém stylu klade důraz především na přírodní materiály. Bílé stěny doplňuje dřevěná podlaha i masivní rám postele. Pro odpočinek a relaxaci slouží útulný koutek u okna s příjemnou kožešinkou a pohodlným křeslem na čtení. Nechybí ani kožený taburet sloužící jako dekorace nebo malé posezení. Na bílých stěnách krásně vynikla umělecká díla, pro které mají majitelé slabost.

Velká okna směrem do zahrady podporují útulnou atmosféru v ložnici. Zdroj: Hugh Jefferson Randolph Architects

V prostorné koupelně dodává velké okno příjemné denní světlo a místnost ještě opticky zvětšuje. Celý koncept je navržen na ostrých hranách, všimněte si prostorné vany a k ní ladících umyvadel. Obdélník pak skvěle koresponduje s hranatými zrcadly i jejich osvětlením. Linie se pak objevuje i v podhledu, do kterého byl zasazen LED pásek vytvářející příjemné rozptýlené světlo.

Koupelna je prostorná a i sem bylo zakomponováno okno. Zdroj: Hugh Jefferson Randolph Architects

 

Fotogalerie:

Nechte ožít váš domov nepřehlédnutelnými svítidly


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login