Návštěvy bytů

Vzhled domu ponechali, zato interiér doladili do posledního detailu: I děti si nový domov opravdu užívají

Od   | 

Majitelé tohoto staršího domu o rozloze 250 m2 se rozhodli pro rekonstrukci, díky které docílili moderního interiéru se vším, co si přáli. Kromě obývacího pokoje se čtenářským koutkem tu najdeme i společenskou místnost vhodnou pro setkávání přátel, nebo rodiny. V celém domě se prolíná příjemná harmonie, díky které se tu musí cítit každý skvěle.

Zdobené stěny se příjemně prolínají s moderním stylem. Zdroj: The Room Studio

Z původního interiéru nezbylo téměř nic, protože majitelé chtěli svěží, moderní styl. Změnila se také dispozice domu tak, aby odpovídala nejen životnímu stylu celé rodiny, ale také trendům. Interiér se tak stal prosvětleným a hned na první pohled si všímáme příjemnému prolínání tradiční stavby a moderního stylu. Ve vstupní hale s chodbou byly ponechány a osvětlením zvýrazněny původní římsy, štuky i zdobení na stěnách, které prostoru vnáší ten pravý šmrnc a eleganci. Kromě toho se v domě setkáváme s kombinací dřeva, mramoru, kovu, ale i barevných doplňků, které vytváří pravý domov.

Jednoduché a chytré ovládání svítidel

Obývací pokoj je takřka spojený s kuchyní, avšak místnosti od sebe oddělují prakticky řešené posuvné dveře, při jejichž otevření není v prostoru nouze o světlo. Obývací pokoj disponuje spojeným avšak opticky odděleným čtecím koutkem s příjemným křeslem u okna, stojací lampou a oázou zeleně. Samotná obývací část je laděna do světlých barev, které kontrastují s knihovnou v černém provedení. Majitelé ji kromě oblíbených děl zaplňují stylovou dekorací, které mění podle nálady. Domácí atmosféru umocňuje elegantní sedačka v krémové barvě na subtilních nožkách, originální puf, jednoduchá textilní lavice a masivní konferenční stolek. Klasickou obývací stěnu vystřídal jednoduchý televizní stolek se zelení a skvěle sem zapadá i dekorativní koberec v pastelových barvách doplňující dřevěné parkety. Část místnosti zaplňuje prostorný oválný stůl, který však majitelé využívají jen příležitostně.

Elegantní sedačka prostoru vnáší jemnost a luxus. Zdroj: The Room Studio

Z obývacího pokoje vcházíme do kuchyně v petrolejové barvě doplněné mramorem a dřevem. Díky dostatečnému dennímu světlu si majitelé mohli právě tento tmavší odstín dovolit. Kuchyně je koncipována do tvaru písmene “L” a kromě horních a dolních skříněk tu najdeme i spížní skříň s dostatečným úložným prostorem. Záda kuchyně a pracovní desku pokrývá keramický obklad s dekorem mramoru, který místnosti dodává punc luxusu a originality.

Kuchyně je rozšířena navíc o ostrůvek, který kromě pracovního a úložného prostoru zahrnuje i místo pro stravování. Místnost sice disponuje menším stolkem, ale pro rychlou snídani, nebo večeři rodina ocení právě rozšířený ostrůvek. Navíc rodina si může s hospodyňkou popovídat přímo během přípravy večeře a všichni tak zůstávají v těsném kontaktu. Kuchyňský ostrůvek je oproti samostatné lince odlišen dřevěnou pracovní deskou. Část ostrůvku byla vyhrazena pro uschování veškerých drobností a do zbytku byla zabudována moderní vinotéka směřující k obývacímu pokoji tak, aby si milovníci jídla mohli pohodlně vytáhnout svůj oblíbený ročník.

Originální ostrůvek kromě místa disponuje i vinotékou. Zdroj: The Room Studio

Ve velkorysém domě nechybí ani prostorná pracovna, která byla zařízena podle představ majitele. Nečekejte tedy stroze zařízenou místnost pouze s pracovním stolkem a židlí. Naopak tento prostor přímo podněcuje k práci a majitel tu má schované veškeré věci, které má rád. Může se tak od rodiny kdykoliv oddělit a vychutnat si pocit samoty a nerušenosti. Nechybí například kožená sedačka, nebo kytara, pokud přijde nálada na radostné brnkání.

Pracovna je bez debaty pánskou záležitostí. Zdroj: The Room Studio

Ložnice rodičů je vzdušná a světlá. Zařízení místnosti se nese v moderním, až uměleckém stylu a jde zde jasně vidět kdo má pod palcem dekoraci a doplňky. Zatímco pracovna je zařízena podle muže, v ložnici se vyřádila žena. Dřevěnou podlahu, postel i komodu doplňuje designové osvětlení a barevnost do prostoru vnáší vybrané decentní textilie. Kreativitu zastupuje obraz na komodě a několik fotografií nad postelí.

V ložnici nechybí barevné doplňky. Zdroj: The Room Studio

Dětský pokoj obývají dvě ratolesti a místnost byla navržena dětským potřebám. Díky velkorysému prostoru se děti nemusejí mačkat na palandě, ale naopak jim bylo dopřáno spaní v rovné linii. V místnosti najdeme také místo pro studium, lavici pro čtení oblíbených knih a nesmí chybět ani prostor pro hraní. Celý pokoj je laděný do neutrálních barev v podobě bílé, šedé a dřevěné podlahy a hravost sem vnášejí dětské doplňky, které lze barevně měnit podle nálady.

Pokoj pro děti je laděn do neutrálních barev. Zdroj: The Room Studio

V místě, kde je nyní herna, budou v budoucnu umístěny dva pracovní stoly. Díky prostornému oknu je i dětský pokoj příjemně prosvětlený a světlé linie podtrhují vysoké skříně bez úchytek, které dětem poskytují dostatek místa nejen pro oblečení.

Barevné doplňky vnáší do dětského pokoje hravost a veselost. Zdroj: The Room Studio

Dům disponuje dvěma koupelnami, přičemž každá je naprosto jiná. Ta první působí hřejivým dojmem a majitelé ji ladili do béžové, zlaté a měděné barvy. Obklady nejsou typicky hladké, ale spíše strukturované. Proto sem musela být zvolena nejen centrální svítidla, ale i závěsné osvětlení připomínající staré lampy. Celou šířku místnosti zabírají zavěšené dřevěné skříňky, které působí vzdušným dojmem a zároveň ulehčují hospodyňce úklid. Nechybí ani výrazné posazené umyvadlo a velké zrcadlo.

První koupelna byla laděna do teplých odstínů. Zdroj: The Room Studio

Druhou koupelnu charakterizují především studené tóny v podobě zelené a tyrkysové barvy. I sem byly stejně, jako v první koupelně zvoleny závěsné skříňky a originální struktura obkladu. V této místnosti jsou však umyvadla vestavěna do skříňky. Nechybí ani sprchový kout se skleněnou zástěnou nenarušující koncept. Oproti první koupelně působí tato místnost svěžeji a moderněji.

Druhá koupelna je modernější. Zdroj: The Room Studio

 

Fotogalerie:

 

Proč toaletu s integrovanou bidetovou sprškou?

 

 


You must be logged in to post a comment Login