Návštěvy bytů

Výstřední dům s obývákem, ve kterém parkují motorku

Od   | 

Interiér patrového domu byl při rekonstrukci změněn tak, aby odpovídal potřebám mladé rodiny, která si přála dostatek pohodlí a užitnosti, ale zároveň má zálibu v industriálním a severském stylu.

Kuchyni dominuje krásný jídelní stůl z masivu. Zdroj: Birou de Arhitectura, fotografie: arh. Anatol Struna

Předsíň je oddělena od kuchyně řadou vertikálních kovových prvků a vede do velkého multifunkčního obývacího prostoru v přízemí. Obytný prostor byl zvětšen o asi dvacet metrů obytné terasy, zasklené skly v hliníkových rámech. Prostoru vizuálně dominuje velkoryse pojaté schodiště, které nevede přímo do patra, ale “zpomaluje” na dlouhé podestě, která slouží jako další samostatný prostor, ozdobený uměleckým dílem, a také jako prostor pro projekční velkoplošné plátno. Schodiště také vymezilo prostor pro televizní kout s velkoplošnou TV obrazovkou. Nejde však o jediné schodiště. Druhé, menší, ústí rovněž do patra s ložnicemi a vede z “druhého přízemí” z prostoru s krbem. Oba přízemní prostory rozděluje malý krytý bazén.

Dopřejte domovu originální svítidla

Výrazné barevné akcenty

Designéři se rozhodli  pro neutrální barvy a barevné akcenty prostřednictvím nábytku a dekorativních předmětů. Důležitou roli hraje tmavý kov. Tlumenější celek doplňují barevné umělecké prvky ve stylu pop-art, např. polštáře nebo celá jedna stěna v jinak jednoduše zařízeném dětském pokoji. Na zakázku byly vyrobeny některé kusy nábytku  ze dřeva, keramické překližky a kovu, například unikátní stůl se silnou deskou z dřevěného masivu na kovových nohou, atypický konferenční stolek s pouze hrubě opracovaným dřevem, kovový rám kolem manželské postele, který by umožňoval kompletně jí odstínit od zbytku prostoru pomocí závěsů, aj.

Dominantou hlavního přízemního prostoru je schodiště. Zdroj: Birou de Arhitectura, fotografie: arh. Anatol Struna

Výborně skloubený interiér

Celek se podařilo skloubit tak, že ač se industriální styl nezapře a najdeme zde řadu výstředních a překvapivých prvků a řešení, působí dům nečekaně harmonicky, příjemně a domácky. Designové kousky, jako jsou například atypická svítidla, umělecká díla i zřetelně projevená láska k poslechu hudby či sledování filmů dávají prostoru intelektuální, volnomyšlenkářský nádech. Zároveň je zde ovšem myšleno i na děti, dětský pokoj do přílišných výstředností kromě dekorativní zdi nezachází a dítě se v něm jistě bude cítit dobře a k dispozici má na hraní mnoho volného prostoru.

Manželská postel je obehnána konstrukcí z kovu. Zdroj: Birou de Arhitectura, fotografie: arh. Anatol Struna

Dětský pokoj je velmi pestrý. Zdroj: Birou de Arhitectura

Zdroj: Birou de Arhitectura, fotografie: arh. Anatol Struna

Fotogalerie:

Proč toaletu s integrovanou sprškou?

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login