Návštěvy bytů

Příjemný nevelký rodinný domek hlídá čáp

Od   | 

Dům o rozloze 120 metrů čtverečních prošel kompletní rekonstrukcí tak, aby byl podle požadavků majitelů doslova prostoupen světlem, které mu předtím dosti chybělo, a zároveň splnil touhu majitelů po jemných akcentech a doteku barev.

Byl vytvořen otevřený, homogenní prostor, využívající pestrou a nápaditou kombinaci různých prvků, přesto však držící kompaktní a jednoduchý styl. Výrazněji jsou odděleny v podstatě jen dvě části, a to noční  pro spánek a relaxaci a denní část pro vše ostatní. Tyto dvě zóny byly odděleny posuvnými dveřmi.  Prostory obývacího pokoje, jídelny a kuchyně se staly centrální osou domu a vizuálně rozděleny hlavně dekoracemi a osvětlením. Byly vybrány světlé, teplé odstíny barev, vysoce kvalitní materiály, jako je dřevo, přírodní textilie a moderní nábytek, což vytváří příjemnou atmosféru.

Jídelna skoro celá ze dřeva

Jídelně dominuje dřevo a dvě výrazná, designová svítidla, umístěná poměrně nízko nad stolem. Tvar židlí, kobereček a další doplňky nás pocitově přenáší do minulosti, případně na chatu, ale pouze v tom nejlepším slova smyslu, kdy zároveň zůstává celkový dojem z interiéru luxusní. Velmi výrazným prvkem je také dekorativní stěna ze dřeva, která nám svou rozverností připomíná třeba kuličkovou dráhu. Funguje jako jasné vytyčení prostoru, přitom ale nebrání průchodu světla ani pohledů.

Jídelní stůl je od kuchyně odstíněn dekorativní příčkou. Zdroj: The Room Studio

Jídelna je propojena s kuchyní. Ač není velká, je v ní jednoduchým způsobem obsaženo vše potřebné. Kombinace dřeva a bílé je osvědčená, linie jsou čisté a úložných prostor dost, díky tomu, že se nachází i v kuchyňském ostrůvku. Otevřené police se surovinami v průhledných dózách opět dodávají mírný příjemně venkovský “šmrnc”, designové doplňky a židle vše vrací do moderního tónu.

Subtilní pracovní deska dodává sestavě šmrnc. Zdroj: The Room Studio

Založeno na kontrastu

Obývací prostor je výrazně barevně oddělen. Na první pohled si všimneme zejména zelené výmalby, která dobře koresponduje se zvolenými přírodními materiály, vzorem a barvou kusového koberce i s doplňky v tónech červené, se kterými vytváří jeden ze základních a notoricky známých barevných kontrastů. Pohodlná sedací souprava je doplněna dvěma hravými, nesourodými okrouhlými konferenčními stolky. Nechybí dobře osvětlený koutek na čtení či malé pohoštění.

V interiéru je použitě několik barev, které tu dotvářejí příjemnou atmosféru. Zdroj: The Room Studio

Pod dohledem čápa

Velkou devízou domu je krásný výhled do zeleně, kterým se mohou majitelé kochat přes rozměrné okno, pod kterým je umístěna další pohovka v jiném barevném odstínu. Sekunduje jim k tomu čáp na obraze nad malou úložnou komodou. Televizní obrazovku byste tu hledali marně. Útulnost dodávají dlouhé závěsy z kvalitní textilie.

Devízou obýváku je velkorysé okno. Zdroj: The Room Studio

Pro příležitostnou práci

U pracovního koutu najdeme jednoduchou a vzdušnou polici/knihovnu s variabilním systémem výšky jednotlivých polic. Originální osvětlení připomíná dalekohled. Pracovní nebo čtecí koutek je jednoduchý a slouží spíše pro příležitostnou práci, k dlouhodobějšími sezení by byla potřeba lepší pracovní židle.

Jednoduchý úložný prvek poskytne dost místa pro ukládání, zároveň díky otevřeným policím opticky “nezabírá” prostor. Zdroj: The Room Studio

Pokoj se bez problémů změní v puberťácký či studentský

Dívčí pokojíček je výrazně vymalovaný a opatřený úložnou vestavnou skříní. Pohodlný sedací vak, pestrý věšák, veselý kobereček i ložní prádlo tvoří to pravé dívčí království, přitom se jedná o prvky velmi snadno vyměnitelné a základ – postel, podlaha, úložné prostory – to vše je zcela nadčasové a poroste spolu s obyvatelkou pokoje.

Až slečna doroste, snadno bude moci snadno změnit své teritorium. Zdroj: The Room Studio

Ložnici vévodí kulaté zrcadlo

I v ložnici najdeme proměnné té samé, fungující a ve zbytku domu osvědčené rovnice. Výsledkem součtu dřeva, přírodních barev, jednoduchých řešení, liniéí a designového osvětlení je dokonale příjemná, “staromilská” ložnice s toaletním stolkem, který se obešel bez kýčovitých zdobení a kudrlinek, přesto se u něj majitelka domu může pohodlně zkrášlit.

Ložnice se nese v teplých zemitých tónech. Zdroj: The Room Studio

Koupelna je laděna do tónů šedé a béžové a nemá samostatné okno; přesto však architekti dokázali docítit toho, že nepůsobí ponuře. Hranaté linie sprchové hlavice a skříněk kontrastují se zaoblenými tvary vestavných umyvadel. Skříňka je závěsná pro snadnou údržbu.

Majitelé si přáli prostorný sprchový kout, proto zabírá celou šíři místnosti. Zdroj: The Room Studio

Fotogalerie:

Zdroj: The Room Studio

 

Tipy pro správné osvětlení jednotlivých místností


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login