Návštěvy bytů

Při rekonstrukci vsadili na moderní tvary i barvy. Vznikl nadčasový interiér plný zajímavých detailů.

Od   | 

Když se majitel rozhodl pro kompletní změnu domova, věděl, že ke spolupráci přizve architekta. Zpočátku ho nechal samostatně navrhovat, pak se ale do tvoření natolik ponořil, že můžeme bez nadsázky říci, že výsledek je společným dílem obou mužů. Nyní navštívíme spodní, společenské patro, které je v tuto chvíli v rámci rekonstrukce celého bytu dokončeno. 

Při vstupu do bytu se ihned ocitáme v srdci domu, kterým je obývací pokoj plynule navazující na jídelnu a kuchyni. V celém prostoru byla položena světlá, velkoformátová dlažba sjednocující celý interiér. Dominantní jsou v místnosti francouzská okna, kterými sem vchází dostatek denního světla a které umožňují výhled do nádherného okolí.

Jednoduchá subtilní pracovní deska je vyrobena z keramiky. Foto: Studio Erez Hyatt

Dva v jednom aneb u kuchyňského ostrůvku se i najíme

Jako první upoutá naši pozornost velkorysý kuchyňský ostrůvek, který slouží u obývací části jako jídelní stůl, proto je pod deskou prostor pro nohy. Směrem ke kuchyni je ve spodní části bohatý úložný prostor. Čelní dvířka jsou v matném, bílém provedení, pracovní deska společně s bočnicemi je vyrobená z keramiky. Ta umožnila vytvořit jednolitý povrch, do kterého je zakomponován dřez a sklokeramická varná deska. Zadní část kuchyně tvoří vestavěné panelové úložné prostory v černém dekoru dřeva. Tato část kuchyně posloužila nejen pro skladování potravin, ale také pro umístění chladničky a dalších vestavěných spotřebičů.

Velký prostor dovoluje použít tmavé barvy

Sedací souprava je umístěna zády ke kuchyni a směřuje ke stěně, jejíž hlavní část tvoří úložný nábytek s čelními dvířky z matného černého dřeva. Viditelná je pouze velká plochá obrazovka. Pod tímto úložným prvkem se nachází subtilní komoda s dekorem mramoru. Prostor zútulňuje šedý koberec a dlouhé bílé voály. K dispozici tu je několik subtilních stolků, které je dle potřeby možné přesunout z místa na místo. Místnost osvětlují integrovaná svítidla v podhledu s černými detaily. Mramorové schodiště v levé části obývacího pokoje vede do druhého, v tuto chvíli prozatím nedokončeného patra, a disponuje proskleným zábradlím, které prostor opticky nezatěžuje. Pod schodištěm byla ve zdi zabudována prostorná vinotéka, po které majitel, jakožto vášnivý vinař, dlouho toužil. 

Úložný prostor se v obýváku skrývá se bezúchytkovými dvířky. Foto: Studio Erez Hyatt

Úzká chodba vedoucí z obývacího prostoru k samostatné toaletě byla obložena černým dřevem a skýtá i praktickou vestavěnou skříň. Díky LED liště integrované v podhledu není prostor ani s černým obkladem příliš tmavý a nepůsobí ponuře.

Chodba je obložena černým dřevem, nicméně díky dostatečnému světlu nepůsobí tmavě.  Foto: Studio Erez Hyatt

Toaleta na konci chodby byla vybavena elegantně a decentně. Betonová stěrka na zdech se příjemně prolíná s obkladem v lehkém hnědém tónu. Na zeď s betonovou stěrkou byla zavěšena jednoduchá otevřená komoda, na niž bylo posazeno keramické umyvadlo. A místo klasické dekorace majitelé umístili nad umyvadlo designové atypické zrcadlo.

Dřevo, betonová stěrka i černá barva jsou užity i na toaletě.  Foto: Studio Erez Hyatt

Fotogalerie:

Foto zdroj: Studio Erez Hyatt

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login