Návštěvy bytů

Na návštěvě v nadčasově pojaté rodinné vile, kde je vše domyšleno do posledního detailu

Od   | 

Vila, do které se dnes podíváme patří osvíceným majitelům, kteří chtěli moderní dům s odkazem na funkcionalismus. Ke spolupráci přizvali architekty ze studia Air atelier, kteří se úkolu zhostili na výbornou. Ostatně přesvědčte se sami.

Z předsíně se dostáváme do chodby oddělující společenský prostor od zázemí. Dveře na konci vedou do hostinského pokoje

Už od vstupu je patrné, že interiér byl navržen s rozvahou a ohledem na životní styl čtyřčlenné rodiny. V potaz vzali architekti samozřejmě i současné trendy v bydlení. Dispoziční řešení bylo přizpůsobeno i světovým stranám. Jedině tak bylo docíleno, že během dne je polyfunkční prostor od rána do večer zalitý sluncem.

Kuchyně navržená na míru prostoru a je v kombinaci bílý mat a dýha dubu

Práce i společnost

Přízemí je společenské. V hlavní části se nachází polyfunkční prostor, ve kterém je propojená kuchyně s obývacím pokojem. Ten je kvůli svažitosti pozemku oddělen dvěma schody, čímž architekti velmi příjemně vymezili zóny v místnosti.  Celá stěna je směrem do zahrady prosklená, nechybí samozřejmě francouzská okna, která jsou v létě otevřená, čímž se obytný prostor zvětšil o prostornou terasu. V blízkosti kuchyně stojí zaoblený kubus, který architekti včlenili do prostoru, a který tu vytváří příjemný estetický i praktický prvek. Uvnitř se totiž nachází spíž.

Neutrální ladění interiéru rozveseluje žluté křeslo s podnožkou

Zatímco v této části se odehrává čilý rodinný ruch, naproti, u severní stěny, jsou místnosti technického charakteru. Umístěna sem je samostatná šatna pro boty a bundy, dále tu je malá toaleta a prádelna. Díky velkorysému prostoru zbylo místo ještě na hostinský pokoj s vlastní koupelnou.

Celkové barevné ladění interiéru je v nadčasovém pojetí. Základem je kombinace šedé barvy, objevující se na stěnách i podlaze, s nábytkem opatřeným dýhou dubu. Kuchyně se nese v bílém matném provedení a je navržena do tvaru písmene U. Od jídelního stolu je oddělena kuchyňským ostrůvkem.

Po schodech nahoru

Horní patro je ložnicové. Nachází se tu samostatná, uzavřená část, kde mají manželé absolutní soukromí. Kromě ložnice tu je samostatná koupelna s toaletou a menší pracovna. Dále sem architekti navrhli dva dětské pokoje. V současné době se jeden z nich využívá ke hrám a druhý ke spaní. Děti tu mají k dispozici vlastní koupelnu.

Ložnice manželů je v samostatné části, kde se nachází i koupelna, šatna a pracovna

V horním patře se nacházejí dva dětské pokoje

A závěrem?

Od koupě pozemku přes první návrhy vily, kdy vznikaly vizualizace, až po nastěhování uběhly jen dva roky. Majitelé tu už pár let bydlí a na dotaz, zda by něco měnili, se schodují, že vůbec nic. Jejich nový domov předčil všechna očekávání.

Všechny koupelny v domě jsou navrženy v nadčasovém provedení.

Fotogalerie:

Pojďte se podívat s námi a kamerou

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login