Návštěvy bytů

Hlavní podmínky při rekonstrukci bytu byly: Zvětšit výhled a najít to nejlepší místo pro houpací křeslo

Od   | 

Jedním z hlavní důvodů, proč si manželé vybrali tento byt, byl výhled. A to i přesto, že je čekala náročná rekonstrukce, díky které se ale jejich sny proměnily ve skutečnost. 

Vzhledem k tomu, že se sem stěhovala početná rodina, měli manželé celkem jasně dané podmínky. Jednou z nich byla koupelna u každé ložnice, dále maximální podpora výhledu a několik relaxační zón. Domov berou jako útočiště, kde se schází celá rodina, a proto tu má být i prostorná místnost pro setkání , ale zároveň i prostor pro soukromí. A to v bytě s úctyhodnou rozlohou 230 m2 šlo zařídit celkem snadno.

Součástí 230 m2 velkého bytu je i terasa. Zdroj: VOA Arquitetura

Byt se nachází v horním patře bytového domu a jeho součástí je i prostorná terasa navazující na hlavní obytný prostor. Při rekonstrukci tu byly přidány okenní plochy a dveře, takže celá místnost působí maximálně vzdušně a prosvětleně. K tomu přispělo i vybourání nepotřebných příček a sloupů. Směrem k terase je situována pohodlná sedací souprava a houpací křeslo vyzývající k dokonalému odpočinku. Navazující prostorný jídelní stůl slouží k setkávání celé rodiny a nasycení pak usedají do křesílek rozestavěných před pásem oken a v těsné blízkosti nepřehlédnutelného krbu.

Majitelé si přáli maximálně podpořit výhled. Díky rekonstrukci přibyla okna. Zdroj: VOA Arquitetura

Krb tu mohl být zřízen díky tomu, že je situován hned na venkovní fasádu i faktu, že je byt v úplně posledním patře. Krbová vložka je obezděna obyčejným betonem, který volně přechází v dlouhou odkládací polici navrženou pod celé okno. Architekti tento surový materiál zvolili proto, že navazuje na odkrytý betonový strop a stěny. Ty byly nalezeny zcela náhodou, při rekonstrukci se manželům kombinace šedého neosobního materiálu se dřevem velmi zalíbila, a tak ji v tomto srdci domova nechali vyniknout. Strohost podporuje i zvolený systém osvětlení tvořený jednoduchými černými lištami se vsazenými subtilními reflektory.

Kuchyně se nachází v samostatné místnosti

Na přání majitelky byla kuchyně zřízená v samostatné místnosti. Vybavená je velmi jednoduše, jsou tu jen spodní skříňky a zasunuté spotřebiče. Sporák dokonce stojí samostatně a už na první pohled je vidět, že na tomto nepřehlédnutelném solitéru můžete používat i velké hrnce a pekáče.  Podlaha je z běžných půdovek a k nim už byla navržena sestava s dřevěnými dvířky a černou pracovní plochou. Neutrální zbarvení doplňuje jednoduchý šedý obklad.

Kuchyně je v samostatné místnosti. Zdroj: VOA Arquitetura

Pro rychlé občerstvení je v kuchyni barový pult tvořený obyčejnou deskou a navazující na polici umístěnou takřka pod stropem. Díky své výšce nepřekáží a vejdou se na ni i květiny včetně dekorací. Jednoduché zařízení celého prostoru oživují designové barové židličky dotvářející společně s výhledem z velkého okna jedinečnou atmosféru.

Ložnice se nesou v uklidňující barvách

Součástí bytu jsou celkem čtyři ložnice. Zde už nejsou surové prvky jako je beton, šedá a černá barva, ale naopak jsou všechny v útulných tónech. Převládá mátově zelený odstín, který je dokonce i pro letošní rok barvou roku. Tato příjemná barva vytváří pocit útulnosti a dobře se kombinuje s hnědými odstíny. Proto jsou dekorace v béžové a nechybí dřevo. Nejen na podlaze, ale i odkládacích a nočních stolcích. Osvětlení je velmi jednoduché, nepoutá na sebe pozornost stejně jako ostatní zařízení. Ložnice slouží pro dokonalý odpočinek a relax.

Ložnice se nesou v útulných barvách. Zdroj: VOA Arquitetura

Čtyři ložnice, čtyři koupelny

Jedním z požadavků bylo také zřízení koupelen u každé ložnice. Toto velkorysé přání vycházelo z čistě praktických důvodů, které si asi každý z nás dokáže představit. Všechny koupelny jsou navrženy čistě a elegantně s ohledem na poslední trendy. Nechybí prostorné sprchové kouty s černými rámy (letí bílá i černá) a podomítkové provedení baterií. A to jak ve sprše, tak i u umyvadla. Koupelny jsou pojaty ve více industriálním stylu, a tak je na zemi betonová stěrka, která se opakuje i na umyvadle a odkládací ploše. Šedou pak doplňuje na stěnách kobaltová modř vnášejíc dekorativní prvek.

Ke každé ložnici je samostatná koupelna. Zdroj: VOA Arquitetura

Fotogalerie:

Zdroj: VOA Arquitetura

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login