Návštěvy bytů

Hravě propojili starý dům s novou stavbou a získali mnohem více prostoru k bydlení

Od   | 

Jak efektivně a stylově propojit starý dům s novou stavbou? Stačí dobrý nápad. Rozšíření původního domu je jeho moderním kontrastem. Dominantou stavby jsou dozajista šedé cihly namísto klasické fasády a velké prosklené plochy. Zvětšením vznikl v podstatě zcela nový dům zvenku a uvnitř došlo k chytrému sloučení celého interiéru.

Původní cihlový dům už majitelům dispozicí nestačil, protože byl plný malých prostor a bez správné soudržnosti. Postrádal velký a klíčový pokoj – místo, kde se může rodina každý den scházet a trávit společný čas. Taktéž dům působil, jako když je stranou velké zahrady. Snadným řešením by bylo jej zbořit a postavit nový. Chytré řešení byla transformace a ta proběhla k nadšení všech zúčastněných. Vybraní architekti se tohoto zapeklitého úkolu zhostili skutečně s velkým nadšením. Vznikl dvojitý prostorný dům s průchodem až na zahradu.

V dolní části domu jsou všude položeny dřevěné podlahy. Nahoře už převládá koberec. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Pro velkou kuchyň propojenou s obývacím pokojem se našlo místo v přízemí přistaveného domku, jehož devízou jsou vysoké stropy a francouzská okna, kterými se vychází do zahrady.  V celém domě se nachází promyšlený úložný prostor. Posunutím kuchyně dopředu z boční stěny vznikl prostor, kde je umístěna šatna a technická místnost. Kuchyně je díky skrytým dveřím větší než dříve, ale přitom zabírá méně místa. Majitelé rádi sportují, a tak jednu místnost věnovali jen pro ukládání sportovních potřeb. V horním patře se díky drobným změnám podařilo přistavět další koupelnu a zároveň vznikl nový úložný prostor v ostatních místnostech.

Od stolu i od barového pultu je výhled do zahrady. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Římské dlouhé cihly, které byly použity na fasádu nové stavby, figurují také v jídelní části a obývacím pokoji. Působí příjemným a uklidňujícím dojmem. Díky spoustě světla dopadajícího do místnosti sem výborně zapadají a nepůsobí příliš chladně. Jídelně dominuje masivní dřevěný stůl s měkkými polstrovanými židlemi. Od stolu vidí majitelé do zahrady a užívají si tak příjemný výhled. Vedle jídelní části můžete vidět kuchyňský stůl se třemi žlutými barovými židlemi. Ostrůvek slouží jako stůl či bar a zároveň plní funkci mycího centra kuchyně. Ta má, z důvodu využití maxima prostoru, skříňky až do stropu. Je dle současného trendu v tmavých barvách, ale ne v černé, zato v čokoládově hnědém odstínu s měděnými doplňky, jako jsou úchytky, vypínače a ochrana stěny mezi skříňkami.

Moderní tmavá linka je vyšperkovaná mosaznými doplňky. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Obklad na fasádě se prolíná i do obytného interiéru. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

V obývacím pokoji zaujme na první pohled velká modrá pohovka s měkkým čalouněním. Jde o příjemnou odpočinkovou zónu s televizí na stěně a zelenou rostlinou, která zároveň plní funkci dekorace. Obývák dále pokračuje k odpočinkové části s krbem a koženou sedačkou. Na stěně je připevněná lampa, kterou lze libovolně regulovat dle potřeby. Tato část je využívaná především jako čtecí koutek a místo, kam může jít kdokoliv relaxovat po náročném dni.

Obývací část je rozdělena na dvě zóny, a to odpočinkovou s krbem a zábavní s televizorem. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

V prvním patře byla vybudována nová část pro ložnice a pokoje. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

V ložnici v prvním patře není příliš nábytku. Celá místnost je laděná jednoduše a funkčně a především tak, aby plnila svůj účel. Nechybí manželská postel, noční stolky a lampičky. Velmi příjemnou součástí jsou dřevné trámy a velké okno s krásným výhledem. Pro příjemné pohodlí zde není dřevěná podlaha jako v dolní části domu, ale celoplošný koberec. Ten zjemňuje strohou místnost, která působí hned měkčeji a jako místo určené ke spánku.

Z hlavní ložnice mají majitelé krásné výhledy do okolí. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Kompletní nová koupelna se sprchovým koutem je velmi elegantní a zařízená stylově. Sprchová hlavice a umyvadlové baterie v černé barvě krásně ladí s bílou sanitou. Zajímavé je použití obkladů ve tvaru hexagonů ve sprchovém koutku, které rozhodně zaujme. Tato koupelna není sice příliš velká, ale nalézá se v ní všechno, co rodina potřebuje ke své hygieně. Mimo sprchy nechybí menší umyvadlo se skříňkou, elektrické otopné těleso, které zároveň slouží pro sušení ručníků.

3D obklad dekoruje jinak jednoduše zařízenou koupelnu. Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Zdroj: Bradley Van Der Straeten

Fotogalerie:

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login