Návštěvy bytů

Byt ve stylu Black & White: Rozhodně není smutný, naopak tu najdete hravost i originalitu

Od   | 

Na prostor 78 se vešel velkorysý obývací prostor s netradičně umístěnou kuchyní, ložnice, odvážně oddělená od obývacího prostoru pouze prosklenou stěnou, a hostinský pokoj.

Byt, ve kterém nenajdete skoro žádné jiné barvy než bílou, šedou a černou. Výrazné geometrické prvky. Přijde vám, že v takovém by se těžko žilo? Pro poněkud výstřední, extrovertní mladý pár je podobné řešení dokonalou volbou. A smutný není interiér to není ani trochu.

Sezení hned u kuchyně má své výhody

Dominantou celého bytu je obývací prostor, který je členěn velmi netradičně. Sedací souprava je umístěna svými zády přímo ke kuchyňskému ostrůvku, což celou místnost jasně a přehledně rozčleňuje na  dva oddělené celky. Také pro něco dobrého do kuchyně je blízko. Do relaxačního prostoru se vešel i malý pracovní stolek a otevřená stěna s úložnými prostory. Všechny detaily včetně uměleckých předmětů jsou striktně přizpůsobeny černobílému ladění bytu. Možná až tak striktně, že se divíme, že na pohovce nesedí místo jorkšíra dalmatin, a říkáme si, zdali by přeci jen neprospěl drobný dotek barev. Supluje ho alespoň zelená ve formě pokojových rostlin. Ale samozřejmě, celek má své nepopiratelné kouzlo.

Do obýváku se vešel i pracovní kout. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Při pohledu na stěnu zepředu nejvíce vynikne její geometričnost, která je dalším z jednotících prvků interiéru. Zajímavá stylová svítidla a barevně sladěná pohovka s pracovní židlí už jen dokreslují dokonale propracovaný interiér, ze kterého máme občas dojem, jako bychom nahlíželi do designového hotelového apartmá.

Geometrické pojetí je jednou z hlavních vizuálních vlastností bytu. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Vítaný dotek barev

Pracovní ostrůvek kuchyně plynule přechází v malý jídelní stůl. Černobílý koncept kuchyně narušuje pouze dekorační zářivka s lososově růžovým bokem, která opět podporuje dojem jako z obrazů Pieta Mondriana. Linka je nevelká, ale pro potřeby dvoučlenné rodiny bohatě dostačuje. Dostatek úložných prostorů zajišťují skříňky, které jsou po pravé straně prodlouženy až ke stropu místnosti. Další úložné prostory poskytuje pracovní ostrůvek, který vtipně “obsluhuje” druhou stranou i sedací soupravu, kdy ve své nice pod pracovní deskou poskytuje místo na odložení například právě rozečtené knihy.

Velkým plusem celého interiéru je samozřejmě balkon, který vizuálně prodlužuje a zvětšuje obývací pokoj. Od přílišného sluníčka mohou interiér odstínit žaluzie, ale pokud se zcela vytáhnou, je iluze propojení prostorů dokonalá. Jelikož je kuchyně prakticky blízko, nic nebrání podávání nedělní snídaně na čerstvém vzduchu.

Dotek barev v o podobě svítidel nebo doplňků náladě bytu jednoznačně prospívá. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Svítidla jsou důležitá

V celém bytě hrají důležitou roli svítidla. Kuchyňská linka je jedno z mála míst bytu, kde najdeme i drobný dotek barev, růžové a modré, doplněné zelení pokojové rostliny. Vzácný odklon od černobílé interiéru velice svědčí. Jinak je kuchyňská linka provedena velmi minimalisticky, bezúchytkově, s důrazem na hranaté linie, jednoduchost a maximální funkčnost.

Linka je provedena ve výrazné černobílé. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Jedním z nejkontroverznějších míst celého bytu je propojení obývacího prostoru s ložnicí. Třebaže je velmi působivé a přináší do hlavního obývacího prostoru dostatek světla, praktickou stránku věci si neumíme dobře představit. Dle přítomnosti hostinského pokoje je majiteli společenský mladý pár a neumíme si moc představit, jak “příjemná” musí být například situace, kdy sedí dva páry přátel v obývacím pokoji a například žena z hostitelského páru je už unavena a přeje si jít ulehnout, v ložnici však nemá potřebné soukromí ani na převlečení se do nočního úboru.

Ložnice je spojena s kuchyní a obývacím prostorem prosklenou stěnou. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Postel je orientovaná opačně, než bývá zvykem, tak, aby byla alespoň čelem oddělena od průhledu do obývací části pokoje. Najdeme zde také vysokou šatní skříň a dva světlíky, kterými proniká denní světlo na toaletu s koupelnou.

V ložnici najdeme vysokou šatní skříň. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Koupelna je zařízena velmi jednoduše a překvapí nás výraznou žlutou barvou, která obzvláště v takto stroze barevném interiéru působí velmi výrazně. Nízko pověšené svítidlo, rostlina u stropu a strohost v pojetí nábytku doplňují a zvýrazňují celkové jednoduché ladění bytu.

V koupelně nás překvapí jasně žlutá. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Černá elegance

Ve stejném stylu, ale tentokrát v černém lesku, je pojatý i sprchový kout. Zajímavé osvětlení z podhledu a masivní sprchová hlavice dávají koutu skutečně mimořádný šmrnc. Je také dostatečně prostorný.

Tmavou koupelnu rozveseluje pokojová rostlina. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Dva propojené světy

Balkon jako místo relaxace a odpočinku má zcela jiný ráz, než zbytek bytu. Nenajdeme na něm příliš mnoho černé barvy, což při vší úctě k designově pojatému bytu působí skoro úlevně, stejně jako stínění v hnědé, dostatek rostlin, které v budoucnu balkon ještě více ozelení, a ozdobně kovaná noha od stolu. Interiér a exteriér je tak rozdělen na dva světy, které společně tvoří příjemné místo k žití.

Na terase je kromě stolku a židliček i malé závěsné houpací křeslo. Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Zdroj: Studio ETN – Interior Design Studio

Fotogalerie:

 

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login