Návštěvy bytů

Byt s rozlohou 65 m2 zaujme nejen moderním designem, ale také netradičním členěním prostoru

Od   | 

Příjemná a pohodová atmosféra, spousta knih, ale i uměleckých děl. Takto bychom mohli charakterizovat tento byt o rozloze 65 metrů čtverečních. Při jeho rekonstrukci byly použity čisté formy složené z materiálů a prvků s modernistickou duší: dřevo, beton, ale i dlaždice v kuchyni jsou tím, co dělá byt tak zajímavým.

Ložnice je od zbytku prostoru oddělena dřevěnou příčkou s posuvnými dveřmi. Zdroj: Semerene Architecture

Obyčejné stěny byly nahrazeny dřevěnými příčkami

Stěny, které dříve oddělovaly pokoje bytu se dvěma ložnicemi, byly odstraněny a nahrazeny dřevěnými příčkami vyrobenými na míru v truhlářství. Díky tomu došlo k vytvoření propustnosti mezi prostory – dle potřeby lze příčky fungující jakožto posuvné dveře zcela uzavřít, ale také otevřít, a vytvořit tak jeden velký a vzdušný prostor.

Nejčastější způsoby zavěšení záclon a závěsů

Kuchyň: to je souhra bílé barvy, dřeva a výrazných obkladů

Po vstupu do bytu si můžete povšimnout zářivě bílé kuchyně po pravé straně, která je od obývacího pokoje jasně oddělena za pomoci barového pultu. Odtud můžete volně pokračovat do ložnice, která je od zbytku prostoru oddělena dřevěnou příčkou, to samé platí o domácí kanceláři, která je v návaznosti na ložnici. Nechybí zde však ani jídelní kout a koupelna.

Obývací pokoj zdobí spousta uměleckých děl. Zdroj: Semerene Architecture

Interiéru vévodí bílá barva, také ale hodně dřeva

Interiér celého bytu je zařízen velmi moderně, svoji roli zde hraje také působení Brazílie. Prim zde hraje zejména bílá barva, která je použitá jak na stropech a stěnách, tak i v kuchyni. Právě kuchyň je místem, které je sice, co se rozměrů týče, menší. Majiteli bytu v ní však nic nechybí. Kromě dostatku úložných prostor se zde nachází velká pracovní plocha, kterou současně může zastoupit také barový pult dělící kuchyni od zbytku tohoto vkusného bytu. Protože zde byli architekti velmi omezeni velikostí, byla do zadní části kuchyně umístěna pračka.

Obývací pokoj jako místo, kde budete trávit čas velmi rádi

Obývací pokoj je zařízen velmi jednoduše. Pohovka smetanové barvy v kombinaci s designovým křeslem, které doplňuje kobereček, jsou v kontrastu s parketami na podlaze, ale také dřevěnou příčkou dělící ložnici od zbytku bytu. Právě zde se nachází také beton – a to v podobě odhalené příčky. Aby se ušetřil prostor, nenajdete zde žádnou velkou obývací stěnu. Televize je zavěšena na příčce, pod ní se nachází jednoduchá police.

Kuchyň je i přes malé rozměry naprosto dostačující. Vešla se sem dokonce i pračka. Zdroj: Semerene Architecture

Z pracovny plné knih rovnou do postele

Domácí pracovna je pak doslovným rájem každého knihomola. Police s knihami pokrývají jednu celou stěnu. A aby toho nebylo málo, další police se nacházejí přímo nad pracovním stolem. Je jasné, kde tráví majitel většinu volného času. Do ložnice se dostanete buď přímo z domácí pracovny, nebo do ní můžete vstoupit z obývacího pokoje. Pokud přemýšlíte, kde se nachází koupelna – je to hned vedle ložnice. Malá toaleta pro hosty je k dispozici ale přímo vedle kuchyně. Z ložnice se můžete dostat také na balkon.

Již na první pohled můžete poznat, že byt patří velkému milovníkovi knih. Zdroj: Semerene Architecture

 

Fotogalerie:

Proč si pořídit umělé osvětlení


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login