Návštěvy bytů

Byt plný zajímavých efektů: nevtíravé pohodlí a elegance

Od   | 

Byt velikosti 135 m2 si majitelé přáli upravit na pohodlné, moderní, designové bydlení. Dětskému pokoji přibyly metry na úkor obývacího pokoje, celý prostor byl otevřen a rozdělen v následující celky: vstupní místnost s velkým úložným prostorem, kuchyň s jídelnou, obývací část a dětská část.

Prostor bytu je vyplněn světlými a teplými čistými přírodními odstíny. Kombinace kamene, dřeva a měkké hladké textilie vytváří atmosféru útulnosti. Sofistikované osvětlení vytváří zajímavé vizuální efekty. Uzavřený balkon slouží jako malý salonek, kde je možno si odpočinout v závěsném lehátku a s pohledem do zeleně.  Koupelna pro hosty je vizuálně izolovaná. Z důvodu zachování celkové celistvosti byl prostor maximálně otevřený, aby, jak někdy bývá špatným zvykem, nezůstaly v bytě pouze úzké průchody z jedné části do druhé, ve kterých si budou všichni uživatelé bytu jen vzájemně překážet. Snem majitelky bytu byla samostatná prádelna a technická místnost, kterou se architektům podařilo do interiéru promyšleně včlenit.

Kuchyně “lehká jako pírko” 

Kuchyňská linka je složena ze dvou v celém bytě převládajících povrchových designů: povrchu se vzorem dřeva a bílého povrchu s kresbou, připomínající kámen. Zářivě světlý ostrůvek doplňují tři barové židle, opět v dřevěno-bílé kombinaci. To samé platí pro jídelní stůl. Spotřebiče jsou vestavěné a některé z nich i dobře maskovány identickými dvířky, jako je povrch kuchyňské linky. Krásné designové svítidlo podtrhuje atmosféru vzdušnosti a lehkosti. 

Černá vodovodní baterie dodává kontrast světlé kuchyni. Zdroj: Svoya Studio

Velmi netypický strop 

Zaujmou nás stropní podhledy, které jsou netypicky rozdělené mezerami, ve kterých najdeme reflektorová svítidla. Interiéru to propůjčuje mimořádný dojem prostoru, otevřenosti, lehkosti. Závěsy až na zem zase doplňují domáckou, útulnou atmosféru. V celém interiéru je kladen zásadní důraz na dostatek úložných prostor. Právě díky netypickému pojetí stropu si mohli architekti dovolit protáhnout úložné prostory až k němu, aniž by celek působil jakkoliv zastavěně. Z kuchyně je pěkný výhled do okolí. 

K prostornému barovému pultu je kombinován kulatý jídelní stůl. Zdroj: Svoya Studio

Čisté linie jsou základ 

V obývacím prostoru dokázali architekti takřka nemožné. I když má díky vysokým skříním hodně úložných prostor, působí naprosto volně a “nezaplácaně”. Hlavní zásluhu na tomto perfektním dojmu mají předpisově čisté linie. Světlá pohovka je jednobarevná a od pohledu pohodlná. Bezúchytkové provedení skříní také k celkovému “hladkému” dojmu velmi napomáhá. Designově “ukázněná” jsou kulovitá svítidla, jejichž upevnění zároveň supluje držáky na pokojové rostliny. Bílé dveře se tváří, jako kdyby v prostoru nebyly a kobereček dodává na útulnosti. Celkově je prostor zařízen velmi jednoduše, což mu jednoznačně svědčí. 

Díky jednoduchému zařízení nepůsobí obývací část stísněně. Zdroj: Svoya Studio

Dcery mají prostor společný i oddělený 

Prostorná dětská místnost pro dvě dcery je pohodlně rozdělena do zón: a to na herní a studijní prostor, kde dívky tráví společně čas, a jednotlivé kompaktní prostory pro každou dívku s ložnicí a šatní skříní, které skýtají holčičkám dostatečné soukromí. Tyto prostory jsou pohodlně řešeny jako mini-pokoje a jsou od sebe odděleny přepážkou se šatní skříní. Mezi nimi je ovšem sen všech dětí – tajné dveře. Takže se dívky mohou vzájemně „navštěvovat“, hrát si na jednotlivé „domečky“ atd.

Dětské pokoje jsou hravé, ale přesto nerezignovaly na styl. Zdroj: Svoya Studio

Barevně, ale bez kýče 

Pracovní prostory jsou společné oběma dívkám. Lososové závěsy jsou přiměřené jejich věku a jistě se jim velice zamlouvají, zároveň rodiče nemuseli rezignovat na styl a eleganci. To samé platí například o usmívajících se a mračících se úložných boxech. Pro děti jsou líbivé, přitom však stylové a ne kýčovité. Jemné, nevýrazné rolety dokážou odfiltrovat přebytečné slunce, aniž by rušily interiér. 

Prostor rozsvítil lososový závěs. Zdroj: Svoya Studio

V oáze klidu 

V ložnici hraje prim netradiční náladové osvětlení. Světla svítí z pod nočních stolků, zpod lůžka samotného, zpoza čelního dřevěného panelu, v podobě lampiček i již zmíněných stropních reflektorů. Naproti posteli najdeme velké zrcadlo, umístěné v prostoru u stěny, takže se stává výrazným interiérovým prvkem. Tmavě modré závěsy, oddělující prostor u okna, působí uklidňujícím a luxusním dojmem. 

Ložnice si hraje s osvětlením. Zdroj: Svoya Studio

Ložnice je vybavena koupelnou a šatnou. V protikladu oproti celému bytu je laděna do klidných a decentních barev. Strukturovaný grafitový panel za čelem postele dodává celé místnosti punc výjimečnosti a luxusu. Neobvyklé skloněné zrcadlo přidává hry světla a prostoru. Z celé místnosti sálá klid, uměřenost, volný čas. Koupelna v ložnici je monochromatická a světlá. Část nábytku a vodovodní instalace je vyrobena z laminátových desek.

Grafitový panel kraluje ložnici. Zdroj: Svoya Studio

Bez okna, ale s pohodlím 

V bytě najdeme dvě koupelny. Ta první z nich je vybavena jedním malým hranatým umyvadlem. Obložení využívá stejného povrchu, který se již objevuje ve zbytku bytu, a nabízí tak jednotící prvek interiéru. Světlá barva a správné nasvícení koupelně bez vlastního okna velice sluší. Rozměrná zrcadla pomáhají opticky zvětšit poněkud malý prostor. U toalety nechybí bidetová sprška. 

Koupelnu opticky zvětšují zrcadla. I tady se prolíná dlažba věrně napodobující mramor. Zdroj: Svoya Studio

V druhé koupelně najdeme umyvadla dvě a také sprchový kout. Designový prim zde hrají velká závěsná svítidla, která osvětlují prostor tak, že jsme až oslněni celkovou světlostí této místnosti. Zajímavá jsou i stropní svítidla, která jsou netradičně umístěná do výřezu stropního podhledu. Celá koupelna je rovněž světlá, s doplňky v v hnědo – mosazné barvě. 

Dlaždice s dekorem mramoru jsou v druhé koupelně použity na podlaze. Zdroj: Svoya Studio

 

Fotogalerie:

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login