Návštěvy bytů

Velký pokoj rozpůlili a mají soukromí: Z většího 1+kk vytvořili pohodlné 2+kk

Od   | 

Většina z nás chce vzdušné bydlení, bez zbytečných příček a nábytku. Jenže to si můžeme dovolit, máme-li byt velký. Anebo můžeme mít malý byt, ale bydlet tu sami. I dva si občas potřebují od sebe odpočinout, ale pokud bydlí v jednom pokoji, pak to nejde tak snadno. Mladí manželé to v tomto případě vyřešili s důvtipem a grácií. Jednoduše jeden velký prostor rozdělili na dva.

Vchází se do chodby, ze které je rovnou vidět do kuchyně. Absence standardního zádveří, tedy prostoru pro odložení bot a bund zvětšuje místnost, která díky tomuto uspořádání působí vzdušnějším dojmem. Tomu také napomáhá volba podlahové krytiny. V celém bytě je totiž použit jeden materiál – vinyl s dekorem světlého dřeva. Ten není narušen přechodovými lištami ani prahy, což opticky sjednocuje plochu. Jednolitosti napomáhá i převaha bílé barvy, která je na stěnách i kuchyňské lince.

Neutrální základ je rozzářen výrazně modrou pohovkou. Zdroj: Room Design Buro

Kuchyně je navržena do rohu místnosti tak, aby sestava nepřekážela. Zatímco část skříněk je vestavěných ve stěně, za kterou se nachází koupelna s propojenou toaletou, varné a mycí centrum je uspořádáno do jedné roviny. V malém prostoru je takové řešení velmi praktické, kuchařka má vše po ruce a v prostoru nic nepřekáží. Díky tomu sem bylo možné umístit i jídelní stůl, u kterého se pohodlně nají 4 nebo dokonce 6 osob. Zatímco stůl je robustní, židle už patří k méně pevným – je to jednoduchá stolička, jejíž předností je zejména skladnost. Židličky lze totiž na sebe stohovat, takže nepřekáží a při běžném provozu tu jsou jen dvě.

Řádný jídelní stůl doplňují jednoduché stoličky, které lze stohovat, takže nepřekážejí. Zdroj: Room Design Buro

Na kuchyni rovnou navazuje obývací pokoj, jehož předností jsou francouzská okna, kterými se vychází na maličký balkon. Zatímco v celém bytě jsou použity neutrální barvy, tady je ozdobou pohovka ve výrazné modré. I nadále je zachováno velmi jednoduché pojetí, k dispozici je subtilní odkládací stolek a útulnou atmosféru tu vytvářejí dlouhé závěsy, dekorativní textilie a obrazy. Původně byl prostor otevřený, majitelé ale preferují soukromí, a tak část místnosti přepažili.

Čelo postele slouží i pro ukládání a volně navazuje na pracovnu. Zdroj: Room Design Buro

Ložnice se nachází za dveřmi, které tu byly vybudovány dodatečně. Mají dvě křídla a zasouvají se do kapes ve stěně uprostřed. Výhodou je, že i tato místnost má okno, takže může být oddělená permanentně. Postel má standardní velikost 180 x 200 cm, přičemž záhlaví tvoří zároveň odkládací prostor. Je tu řada menších polic, které plynule navazují na pracovní místo. Pro něj si mladý pár vybral místo právě tady, to proto, aby společenská část byla co nejvíce nezastavěná.

Hra s geometrickým tvary vnáší do zdánlivě jednoduchého pojetí koupelnového prostoru dynamiku. Zdroj: Room Design Buro

Koupelna je kvůli místu spojená s toaletou. I tady je vidět, že si mladý pár dal záležet na vzhledu, a to i přesto, že je použit jednoduchý bílý obklad. Ten je vyspárován kontrastní černou barvou, celek pak doplňuje sprchový závěs se stejným geometrickým detailem. Výsledek působí neotřele a jak je patrné, na dokonalý vzhled je zapotřebí především dobrý nápad. Protější stěna je rovněž čistě bílá, za nábytkovými dvířky je od podlahy až ke stropu maximum úložných prostor.

Fotogalerie:

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login