Návštěvy bytů

Rekonstrukce půdy, ve které se původně nebydlelo. Nyní září novotou

Od   | 

Malý podkrovní byt se stal další účastníkem soutěže Rekonstrukce roku. Pan Jan byt v roce 2017 koupil jako shell and core, tedy prostor se základními úpravami, ale bez rozsáhlých zásahů. Ten později rekoladouval a naprosto zrekonstruoval do nynější podoby. 

Byt o velikosti 45 metrů čtverečních je obývaný manželským párem, který sladil interiér v nadčasové kombinaci černá-bílá. A aby byt nevypadal neosobně a chladně, použili jako teplejší prvek dubový dřevodekor. Původně se jednalo o nebytový prostor, takže tu při rekonstrukci bylo pořízeno vše nově. Kromě vybavení proběhla rozsáhlá rekonstrukce střechy, která se nově zateplila, přibyly i nové rozvody vody a elektroinstalace i příčky. Nyní je prostor řešený jako 2+kk a majitelé ho rozvrhli tak, aby odpovídal jejich životnímu stylu.

Bílé lícové zdivo se prolíná už od vstupu, kde je hned za dveřmi vestavěná skříň a nechybí tu zrcadlo, které opticky prostor zvětšuje. Díky věšákům z dílny severských designérů nikoho nenechá na pochybách, že vstupuje do domova, jehož majitelé mají vytříbený vkus a smysl pro detail. 

Původní chodba byla propojena spolu s obývacím pokojem, díky čemuž bylo dosaženo maximálního využití celé místnosti. A protože v obývacím pokoji vznikl výrazný překlad, byli sem povoláni truhláři, kteří ho moderně obestavěli, a vytvořili tak kuchyňskou linku. Obývacímu pokoji dominuje příjemná podlaha v dřevěném dekoru a bílé stěny. Skvělou vychytávkou se stala jedna stěna s betonovou imitací bíle natřených cihel. Nábytek byl zvolen v bílé barvě v kombinaci s dřevěným masivem, či dýhou a příjemnou světle šedou sedací soupravou. 

Kuchyně propojená s obývacím pokojem je srdcem interiéru. Byla zvolena v bílém lakovaném MDF v kombinaci s úsekem v černé, matné barvě. Díky dostatečným a uzavřeným úložným prostorům získali majitelé spoustu místa pro skladování surovin i ostatních potřeb. Pan Jan je navíc zastáncem českého nábytku, a proto je byt zařízen nábytkem prestižních českých firem.

Ložnice se stala místem, kde majitelé bojovali s tolik potřebnými úložnými prostory. Tuto situaci nakonec vyřešili pomocí velké šatní skříně, ve které je zabudována postel, která zabere místo pouze večer při odestlání. Skříň je v bílé barvě, která se zde opět kombinuje s prvky dřeva. Dalším požadavkem majitelů bylo i vytvoření pracovního místa, které se nakonec vešlo přímo pod střešní okna, a tak disponuje i dostatečným denním světlem. 

Koupelna byla vytvořena v naprosto jiném rázu. Tmavé obklady spolu s dlažbou s výrazným motivem působí originálně a tmavé zařizovací předměty s doplňky s černým matným lakem nenechávají na pochybách, že majitelé sledují současné trendy v zařizování. Prostorný sprchový kout walk-in jim pomohl vyřešit nevelký prostor, který díky doplňkové dlažbě s dekorem dřeva vytváří přívětivou atmosféru.

Fotogalerie:

 

Vybrali jsem sedací soupravy vhodné (ne)jen do menších prostor

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login