Návštěvy bytů

Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může díky příčce s posuvnými dveřmi působit vzdušně

Od   | 

Majitelé tohoto příjemného bytu jsou velcí pohodáři a přesně to se odráží i v konceptu jejich nového domova. Interiér prošel zásadní rekonstrukcí, která reflektuje jejich potřeby. Například uložení velkého množství knih anebo maximální propojení místností. Byt o rozloze 65 metrů čtverečních je zařízen přesně podle jejich gusta, a přestože rekonstrukce byla náročná, výsledek rozhodně stojí za to. 

Posuvné dveře zajíždějí do stavebních pouzder a díky tomu působí prostor otevřenějším dojmem. Zdroj: Semerene Architecture

Ještě než si byt projdeme, je třeba upozornit na architektonický detail, který vznikl při rekonstrukci. Jedna ze stěn, která původně oddělovala dvě ložnice od ostatních místností, byla nahrazena na míru vyrobenou dřevěnou příčkou se skrytými stavebními pouzdry. Do nich se ukrývají posuvné dveře, takže prostor je možné libovolně otevírat nebo uzavírat.

Velmi pohodlná italská sedačka

Při vstupu do bytu se rovnou ocitáme v srdci domova. Vévodí mu stěna z neopracovaného betonu, kterou zjemňují původní dřevěné parkety. K dispozici tu je sedací souprava pro odpočinek a naproti ní je logicky umístěný televizor. Nemnoho nábytku dokazuje, že majitelé preferují nezastavěný prostor a dávají přednost obrazům a dalšímu umění. V druhé části rozlehlé místnosti je prostorný jídelní stůl, umístěný v blízkosti oken, díky kterým tu je dostatek denního světla. Ve stejném prostoru je zakomponována rovněž kuchyně, která je však od obýváku opticky oddělena barovým pultem tvořícím pevnou oporu sedací soupravě. Bez povšimnutí nemůže zůstat sloup, který tu kvůli statice musel zůstat , a tak je zvýrazněn barevným obkladem. Z obývacího pokoje se dále dostaneme do ložnice s pracovnou a samozřejmě v bytě nechybí koupelna s toaletou, která se nachází hned u ložnice. V bytě je k dispozici ještě samostatná toaleta, a to hned u vchodu.

Vstupu do bytu nepředchází žádná předsíň. Rovnou se ocitáme v srdci bytu. Zdroj: Semerene Architecture

Kuchyně byla koncipována do jedné roviny a kromě zářivě bílé barvy, která zde byla použita nejen na kuchyňské lince, ale i na stěnách a stropu, tu najdeme zajímavě obložený sloup u barového pultu, který svým motivem a kombinací barev připomíná brazilskou kulturu. Kuchyni si majitelé nemohou vynachválit a není divu – disponuje spoustou úložných prostorů a i poměrně prostornou pracovní plochou. Na linku navazuje vysoký panelový systém, kde najdeme vestavěné spotřebiče.

Sloup tu musel kvůli statice zůstat. Majitelé se rozhodli ho zviditelnit barevným obkladem. Zdroj: Semerene Architecture

Skryté, anebo otevřené ložnice

Na jednoduše laděnou ložnici navazuje úctyhodná pracovna, sloužící i jako velká knihovna. Police s knihami totiž obsadily jednu celou stěnu a umístěny byly i nad pracovním stolem. Výhodou tohoto prostoru je také to, že do něj lze vstoupit nejen z ložnice, ale i z obývacího pokoje. Pracovna byla laděna do bílé barvy, a to z čistě praktických důvodů – bílá prostor opticky zvětšuje.

Pracovnu z velké části zabírají police s knihami. Zdroj: Semerene Architecture

Zdroj: Semerene Architecture

Fotogalerie:

 

Kde vám navrhnou i ušijí nejhezčí záclony, závěsy a další bytový textil?

 

 


You must be logged in to post a comment Login