Návštěvy bytů

Překvapení: Tento moderní byt se nachází v historickém domě. Málokdo by to čekal

Od   | 
Při vstupu do tohoto na míru vystavěného interiéru člověk zapomíná na dění kolem sebe a soustředí se jak na na celek, tak i na detail. Vysoké stropy nevelké prostory opticky zvětšují a původní ozdobné prvky na stěnách jsou umně zakomponovány. Nikdo by nehádal, že takto moderní interiér může být v historickém domě. A proč by vlastně nemohl? 

V obývacím prostoru se prolínají pouze tři barvy, které však celek dokonale sjednotily a prosvětlily. Bílé stěny s ozdobnými prvky doplňuje dřevěná podlaha a ten pravý šmrnc sem vnáší hráškově zelená barva v podobě doplňků. Velmi zajímavě působí hra s tvary, které byly do prostoru nenásilně zakomponovány. Například jídelní stůl se zakulacenými hranami doplňují jídelní židle, které ke stolu zapadnou jako stavebnice. Vybavení místnosti opticky klame. O komodách ve tvaru písmene “L” jsme si dlouho mysleli, že se jedná o malou kuchyň, ke které náleží jídelní stůl. To ovšem není pravda. Jde pouze o úložný prostor skládající se z horních a dolních skříněk. Celou obývací část zdobí plastické linie, které přechází ze zdi na zeď a vytváří zajímavý a neotřelý prvek. Navíc je dokonale podtrhuje zvolené LED světlo v podhledech, které zvýrazní asymetrické tvary a umístění nábytku. Opomenout nemůžeme ani splývavé zelené závěsy a barevně ladící jednoduchou sedačku, nebo zabydlující dekorativní koberec.

V interiéru převládají plastické linie a světlá barva. Zdroj: Zdroj: Sim-Plex Design studio

Přestože jsme zajímavé tvary i plastické linie již zmínili, stále nás nutí prohlédnout si je blíže. Stěna se za bílými plastickými liniemi nese v krémové barvě a vidíme v ní náznak dřevěné struktury. Na spodní část horních komod byly namontovány zabudovaná bodová svítidla. Úložný prostor svým provedením jednoduše zastává obývací stěnu, pouze v originálním řešení.

Plastické linie mají podklad s dřevěnou strukturou. Zdroj: Sim-Plex Design studio

Zajímavé také je, že v bytě nenajdeme žádnou předsíň s vchodovými dveřmi, takže vcházíme přímo do srdce bytu. Jediný problém má tak rodina s uschováním svrchních oděvů a obuvi. Z obývacího prostoru vedou dva průchody – jeden bez dveří a druhý se skleněnými dveřmi. Jeden do ložnice, dětských pokojů a koupelny a ten druhý do samostatné kuchyně.

Bytu chybí předsíň s botníkem. Zdroj: Sim-Plex Design studio

Prostor mezi kuchyní a obývacím pokojem oddělují posuvné dveře se skleněnou výplní. Ani v kuchyni nechybí plastické linie ovšem s výrazně tmavším podkladem, než je v obýváku. Vedle vstupu do kuchyně najdeme rodinnou nástěnku, která slouží pro úkoly, složenky nebo jiné poznámky.

Nástěnka slouží pro informovanost rodiny. Zdroj: Sim-Plex Design studio

Originalita nechybí ani v dětských pokojích, kde byly postele umístěny na jakési pódium, ke kterému vedou stupínky s úložným prostorem v bezúchytkovém provedení.

Chytrá domácnost pomocí osvětlení

Nejedná se tedy o klasické postele, ale o matrace položené na zpevněnou plochu. Odborníci z důvodu neprodyšného podkladu doporučují položenou matraci často otáčet a místnost větrat.

V dětském pokoji chybí klasická postel. Nahradila ji matrace položená na pódiu. Zdroj: Sim-Plex Design studio

Ložnice majitelů sice není největší, ale pro spaní bohatě postačí. I tady najdeme zajímavě řešené úložné prostory a pod oknem dokonce malý pracovní stůl se židlí stejnou, jako je u jídelního stolu. Protože je tato místnost situována na západ, museli sem majitelé umístit vnitřní roletu, která ostré sluneční paprsky zkrotí. Skvěle sem zapadá také postel s čalouněným šedým čelem.

Ložnice vyniká díky pracovnímu koutku s výhledem. Zdroj: Sim-Plex Design studio

Zdroj: Sim – Plex Design Studio

Fotogalerie:

Černý dřez a baterie


You must be logged in to post a comment Login