Návštěvy bytů

Cihlová stěna, parkety i ateliérové okno jsou základními kameny pro nádherný interiér, ve kterém je radost bydlet

Od   | 

Mladý pár měl už od začátku o velikosti bytu a jeho zařízení jasno. Přáli si prostorný obývací pokoj s kuchyní a dvě nebo tři ložnice. Podmínkou byl i pěkný výhled a snadná dostupnost centra. Zařízení mělo být moderní, avšak přáli si i industriální prvky a závan architektury z období třicátých let minulého století. Hozenou rukavici v podobě těchto požadavků nenechali architekti ležet na zemi a pustili se do práce.  

Přímému vstupu do bytu předchází jednoduchá předsíň, která je od polyfunkčního prostoru oddělena pouze posuvnými dveřmi. Ty jsou ale zpravidla schované v sádrokartonové kapse, a tak vstup působí jako neoddělitelná součást obývacího pokoje. To umocňuje i zelená barva, která je použitá na dveřích i obložení stěn přecházející do obytného prostoru. Tím architekti opticky vymezili obě části a navíc získali výrazný dekorativní prvek. Barva je použita i na podlaze ve vstupní části, která plynule přechází v klasickou podlahu z dřevěných parket. 

Velký důraz byl kladen na architekturu prostoru. Tu podporují ateliérová okna i použité materiály

Polyfunkční prostor a zároveň srdce bytu představuje kuchyně propojena s obývacím pokojem, ze kterého vede schodiště do patra, kde se nachází ložnice, pokoj pro hosty, malá pracovna a koupelna. Kuchyně byla vytvořena v jedné rovině, majitelé zvolili matně bílou, která je v současné době velmi populární. Bezúchytkové provedení podtrhuje celkový elegantní vzhled. Navazující vestavěné skříně zajišťují dostatek úložného prostoru. Klasický jídelní stůl nahrazuje širší barový pult v šedém provedení, černé barové židle jsou příjemným doplňkem. Barový pult prakticky poslouží i jako rozšířená pracovní plocha. 

Vstupní část je opticky oddělena zelenou barvou, který se prolíná i na obložení stěn i vestavěné skříně

Na barový pult těsně navazuje designová sedací souprava v šedém provedeni. Doplňuje ji nejen stejně řešený taburet, ale zároveň ikonické křeslo s trubkovou konstrukcí. Na parketách se skvěle vyjímá dekorativní bílo-šedý koberec, na který byl posazený jednoduchý konferenční stolek. Majitelé si přáli maximálně otevřený prostor, a tak klasickou obývací stěnu nahrazují lesklé, bílé skříňky pod parapetem, navržené přes celou délku okna. 

Cihlové obložení přechází i do horního patra a dodává na ryzosti jinak velmi jednoduchého interiéru

Schodiště je od obytného prostoru odděleno jednoduchou příčkou sloužící pro umístění televizoru a zároveň jako clona zjemňující tok energie, která se na schodišti vytváří. Horní patro je využito na maximum. Nově tu je postavena skleněná příčka oddělující ložnice od zbylého prostoru. Sem je kromě pochozí uličky situována také pracovna. Sklo je pro větší soukromí doplněnou závěsy dodávající interiéru na útulnosti.

Pracovna je situována do otevřeného prostoru

Fotogalerie:

Zdroj: Room Design Buro

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login