Návštěvy bytů

Byt, ve kterém se čtyřicet let na nic nesáhlo, byl proměněn k nepoznání. Majitelé zvolili venkovský styl.

Od   | 

Další proměnou v soutěži Rekonstrukce roku se stal byt, který byl zanedbaný a kde se víc jak čtyřicet let vůbec na nic nesáhlo. Proměnu majitelé nejprve rozjeli sami a až později přizvali ke spolupráci odbornou firmu. Manželé milují venkov, a protože nemají chatu ani chalupu, rozhodli se venkovskou atmosféru přenést alespoň do svého domova.

Byt se nachází v nízké zástavbě přibližně třicet metrů od lesa. Má 85 metrů čtverečních a bydlí tu manželé a jejich tři děti. Z původního 4+1 s lodžií bylo rekonstrukcí vybudováno 4+kk a co je velmi příjemné, práce proběhly poměrně rychle. Během dvou měsíců vznikl projekt a majitelé zařizovali povolení, další dva měsíce pak probíhala samotná rekonstrukce.

Světlo nad jídelní stůl vyrobil majitel podle přání své ženy. Ta ho zdobí sezónními dekoracemi a dotváří tak velmi jednoduše pohodovou atmosféru.

Hned za vchodovými dveřmi na nás dýchne venkovská atmosféra, je to díky typicky venkovským dřevěným dveřím a k nim umně sladěné podlahové krytině, rovněž v dřevěném dekoru. A protože v chodbě není dostatek světla, byly stěny ponechány v čistě bílé barvě, na které přírodní prvky ještě více vyniknou.

Interiér zdobí stoleté trámy, které sem majitelé dodali, aby podpořili věrnější venkovskou atmosféru.

Nově je v chodbě na zemi položeno přírodní linoleum s věrně napodobujícím dřevěným dekorem

Centrem bytu se stala kuchyně propojená s obývacím pokojem. Kuchyně byla zvolena v bílé barvě, již zdobí úchytky s patinovanou povrchovou úpravou, která dotváří celkový venkovský styl sestavy. Ta je navržena do tvaru písmene “L” – díky tomu se do její blízkosti vešel i prostorný jídelní stůl z dřevěného masivu. Kuchyni od obývacího pokoje opticky odděluje dřevěný trám, který se v čistě bílé místnosti skvěle vyjímá. Obývací pokoj tvoří jednoduchá sedací souprava v šedé barvě a stolek, jak jinak než z masivního dřeva. Stěny po celé místnosti byly ponechány v bílé barvě a vytvářejí příjemný kontrast s dřevěnou podlahou v tmavším zbarvení.

Venkovské prvky nechybí ani v koupelně

Nevelká koupelna byla obložena bílými dlaždicemi, které místnost opticky zvětšují. Nad bílou komodu s umyvadlem bylo pověšeno prostorné zrcadlo z masivním rámem a nad ně ještě podlouhlé světlo v kontrastní černé barvě. Vana, kterou majitelé zvolili, slouží díky zástěně i pro sprchování. Obklad této vany tvoří drobná mozaika ve světle šedé barvě. Těsně vedle vany byla umístěna pračka, nad kterou byly umístěny dvě prostorné police pro odkládání hygienických potřeb

Nejstarší syn má svůj pokoj. Barevně je laděn v šedých a petrolejových barvách, které vytváří správné teenagerské doupě

Studentský pokoj dospívajícího syna byl zařízen v jednoduchém stylu. Světle šedou stěnu s popiskami doplňuje další v petrolejové barvě, která je sice tmavá, ale vzhledem k tomu že byla aplikována pouze na stěnu, kde je okno, celkový dojem nenarušuje. Pokoj doplňuje jednoduchá dřevěná postel a pracovní stolek pro studijní chvíle. 

Ložnici zdobí nevšední dekorace – zrenovované okno v jehož tabulkách jsou černobílé fotky dětí

Ložnice majitelů byla ponechána v čistě bílé barvě, ke které skvěle ladí dřevěná podlaha. Dominantou místnosti se stala masivní postel s robustním čelem. Skvělý doplněk zde tvoří i dřevěná komoda natřená na zelenou barvu a ve stejné barvě tu pohodovou atmosféru dotváří rámeček s fotografiemi nad postelí. 

Fotogalerie:

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login