Návštěvy bytů

Byt z půvabných sedmdesátek: Zachovali původní prvky a kombinovali je s moderními

Od   | 

Byt ze 70. let minulého století se pyšní rozlohou 200 metrů čtverečních a poskytuje obdivuhodný prostor pro tříčlennou rodinu. Majitelé si přáli zachovat alespoň několik původních prvků a kombinovat je s moderním stylem. Výsledkem je nádherné harmonické bydlení přizpůsobené požadavkům rodiny.

Melírovaná podlaha vytváří kontrast k zařízení. Zdroj: The Room Studio

Při vstupu do bytu se ocitáme v malé předsíni zařízené účelově, ze které se můžeme dostat nejen do chodby, ale i do srdce bytu kterým je polyfunkční prostor představující obývací pokoj a kuchyni s jídelnou. Dominantou celého prostoru je masivní parketová podlaha, ke které byly zvoleny stěny ve světlých tónech. Právě na podlaze je skvěle vidět kontrast starého stylu s moderním, který se prolíná celým bytem.

Praktický i pěkný systém svítidel

Obývací část je díky prostorným oknům prosvětlená a vzdušná. Dostatek světla zde zajišťuje i rozptýlené osvětlení v podhledu a několik doplňkových osvětlení. Klasickou obývací stěnu zastupuje nízká komoda, která slouží jako místo pro dekoraci. Přestože byly všechny stěny v místnosti ponechány v bílé barvě, stěna za televizorem je ve světle šedé, která dodává prostoru šmrnc. Obývací pokoj doplňuje jednoduchá čalouněná pohovka, stylové křeslo s podnožkou i dekorativní pufy. A protože je celý interiér laděn do příjemných zemitých odstínů, nechybí ani masivní konferenční stolek, retro zásuvková komoda se starým rádiem, nebo krémové závěsy na oknech zabraňující silným slunečním paprskům.

Celý interiér je laděn do příjemných zemitých odstínů. Zdroj: The Room Studio

Přestože je jídelna součástí celého otevřeného prostoru, lze ji od obývacího pokoje příjemně oddělit závěsem. Dominuje jí masivní stůl ve světlé barvě, doplněný židlemi s dřevěnou konstrukcí a čalouněnými sedáky. Prázdnou stěnu doplnila ladící komoda a stylový obraz. A jako dekorace zde poslouží elegantní stojací lampa a závěsné svítidlo v totožném stylu.

Jídelnu lze oddělit pomocí závěsů. Zdroj: The Room Studio

Chodbu procházející obytnou částí odděluje prosklená stěna s bílými rámy. Tento původní prvek si majitelé přáli zachovat a rozhodně neprohloupili. Nejenže stěna prostor opticky zvětšuje, ale zároveň je z chodby vidět veškeré dění v samém srdci domova.

Prosklená stěna oddělující chodbu od obýváku patří mezi původní prvky. Zdroj: The Room Studio

V chodbě kromě jiného najdeme i úložné prostory vedoucí až do ložnice rodičů. Ta sice není největší, avšak majitelům rozhodně postačí. I tady si lze všimnout kombinace starého stylu v podobě starodávné zásuvkové komody a vestavěné šatní skříně na míru. Dřevěnou podlahu doplňují světle šedé stěny a dostatek světla zajišťují bodové LED osvětlení ve stropě, nebo dekorativní lampa na komodě v kontrastní korálové barvě. Jednoduchou postel doplňuje masivní vestavěné čelo ve stěně, které však není součástí postele. Čelu postele dominuje originálně vytvořena police na knihy a klasické nástěnné lampy, které zajistí příjemné světlo pro chvíle s oblíbenou knihou. Velkým plusem místnosti je také nádherný výhled hned po probuzení do okolního prostoru plné zeleně.

Praktické záhlaví postele je umně zabudováno do stěny. Zdroj: The Room Studio

Pokoj dcery – mladé slečny – se od ostatních místností odlišuje především výraznějšími barvami. Ty však najdeme na menších plochách v podobě doplňků a dekorace. I tady byly stěny vymalovány šedou barvou, kterou příjemně podtrhuje bílý nábytek a korálová barva na zásuvkové komodě, židli, nebo na sedacím pytli. Ve stejné barvě je laděn i čalouněný panel za postelí, nebo barevná, prošívaná deka.

Korálová barva dominuje pokoji mladé slečny. Zdroj: The Room Studio

Byt disponuje dvěma koupelnami. První z nich je zařízena spíše účelově a najdeme zde toaletu a jednoduchý sprchový kout. Volná stěna byla vyčleněna pro designovou zásuvkovou komodu v příjemné modré barvě, do které byla zapuštěna dvě velká umyvadla z části vyčuhují do prostoru. Majitelé do této koupelny zvolili béžový obklad i dlažbu, který prostoru dodává příjemnou atmosféru. Druhá koupelna byla laděna naopak do tmavších barev a majitelé ji využívají spíše pro relaxační chvíle. Nechybí prostorný sprchový kout, do kterého byla zvolena dlažba navozující dojem dřevěných parket. Ve sprchovém koutu byl vytvořen vestavěný policový systém pro osušky a kosmetiku. Hlavní zajímavost představuje podhledové osvětlení v modré barvě, které vytváří relaxační náladu. Ani tady nechybí jednoduchá dřevěná komoda, na které bylo posazeno mohutné mramorové umyvadlo.

Zdroj: The Room Studio

Fotogalerie:

Nejčastější chyby při návrzích osvětlení


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login