Návštěvy bytů

Žlutá mu sluší: Byt plný hravosti a rozverných dekorací

Od   | 

Tento byt o rozloze 141 metrů čtverečních prošel výraznou rekonstrukcí a jeho finální vzhled překvapí každou návštěvu. Protože majitelka je velmi kreativní přála si, aby se i byt nesl na stejné vlně. S pomocí architektů tak vytvořili veselý interiér se zachováním původních prvků, jako jsou podlahové parkety či přiznané betonové konstrukce. 

Mladá žena se z venkova do města přestěhovala teprve nedávno a aby si i v centru velkoměsta stále připomínala svůj starý domov přála si, aby se nějaké její vzpomínky objevovaly i tady. Jednou z nich je oddělení vstupního prostoru od obytné části bytu prosklenými dveřmi se žlutým rámem. Žlutá barva se tak stala symbolem rozverného interiéru a opakuje se zde na více místech. Samotná hala je velmi zajímavě řešena vidíme zde cementové obklady, spoustu rostlin i houpací síť.

Také v kuchyni nechybí žlutá barva. Zdroj: Semerene Arquitetura

Žlutá barva se objevuje i v kuchyni, a to na konstrukci horních skříněk, které do prostoru vnáší optimismus a hravost. Přestože kuchyně není příliš velká, majitelce pro běžné vaření stačí. Linku v jedné rovině doplňuje ostrůvek, který z jedné strany poskytuje pracovní prostor a z druhé strany barové posezení. Vybraná sestava v bílé barvě navíc malý prostor opticky zvětšuje. Boční stěnu kuchyně zároveň doplňují blankytně modré obklady s retro vzorem, které vytváří dokonalou souhru se žlutou a bílou barvou. Za dominantní prvek považujeme přiznané betonové konstrukce, prolínající se celým bytem.

Otevřený prostor je příjemně prosvětlený a o dostatek denního světla zde opravdu není nouze. Vedle kuchyně nacházíme jídelní stůl, který opticky odděluje přechod z kuchyně do obývací části. Kulatý jídelní stůl z masivu pojme až čtyři strávníky a jednoznačně podtrhuje styl celého interiéru. Zvláště zajímavá je kombinace moderního nábytku se starožitným a prolínající se styl moderního i minimalistického s klasickým. Koho by napadlo vytěžit maximum z betonových prvků?

Všimněte se prolínání moderního stylu s původním. Zdroj: Semerene Arquitetura

V obývacím pokoji majitelka nejčastěji relaxuje na hnědé pohovce se sladěnými křesly. Pokud se zde koná početnější sešlost, je možné využít také kovové židle a malý odkládací stolek opodál. Za zmínku stojí i starožitná skříňka s prosklenými křídly, na kterou navazuje jednoduchá moderní obývací stěna s televizorem a vytváří tak kontrast. Prostor za pohovkou u jídelního stolu vyplnila nízká komoda, která poskytuje dostatek úložného prostoru, ale poslouží také je místo pro dekoraci. Nechybí zde ani útulná atmosféra a ten pravý pocit domova, a to především díky vhodně zvolených textilií, rostlin a dekorativních předmětů.

Betonová konstrukce opticky odděluje obývací pokoj od zbytku prostoru. Zdroj: Semerene Arquitetura

V jídelně nepřehlédneme velkou sestavu otevřených polic a uzavřených skříněk, které slouží jako knihovna, ale majitelka sem s citem zakomponovala dekorace a dokonce umístila i akvárium. Stěna, u které byla sestava umístěna je prosklená a navazuje na ni část s pracovnou. Prosklení zajistilo maximum světla právě i v pracovně. V bytě se samozřejmě nachází i ložnice a koupelna s toaletou, nicméně do těchto soukromých prostorů nás majitelka již nepustila.

Majitelé sedí u kulatého stolu. Zdroj: Semerene Arquitetura

 Zdroj: Semerene Arquitetura

Fotogalerie:

 

 


You must be logged in to post a comment Login