Koupelny

Ze staré koupelny vytvořili moderní oázu odpočinku

Od   | 

V soutěži Rekonstrukce roku se objevila i tato povedená proměna koupelny. Podle původních záběrů je patrné, že bylo načase místnost zrekonstruovat, čehož se majitelé zhostili razantně a s výsledkem na výbornou. 

Hned při vstupu do koupelny naši pozornost upoutá moderní koupelnové otopné těleso, které majitelé vybrali v asymetrickém tvaru. Je to praktičtější a pohodlnější pro odkládání ručníků.

Do nevelké místnosti se sešikmeným stropem se vešla vana, kterou majitelé umístili k jedné ze stěn. Směrem pod šikminu je dozděná, takže zde vznikl odkládací prostor pro hygienické potřeby. Kolmo k ní je zavěšena nábytková skříňka poskytující dostatečný úložný prostor. Umyvadlo je postaveno na ní, čímž vznikl velmi příjemný moderní prvek doplněný zrcadlem s osvětlením.

Naproti vaně je umístěna závěsná toaleta, jejíž prostor opticky vymezuje obezděná splachovací nádržka. K obkladu stěn zvolili majitelé šedé velkoformátové obklady, které příjemně doplňuje dlažba stejného charakteru. Praktickým prvkem v koupeně jsou niky ve stěnách, a to jak u vany, tak i u toalety. Niky jsou obloženy společně se stěnami, takže splývají a zároveň poskytují potřebný úložný prostor. Střešními okny proniká do místnosti dostatek denního světla. Díky vhodně zvolené barevné kombinaci působí zrekonstruovaná koupelna moderně, decentně a hlavně přirozeně. 

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login