Návštěvy bytů

Velkorysé dveře na zahradu: Domek díky rekonstrukci maximálně propojili se zelení

Od   | 

Mladá rodina hledala dům především podle lokality. Přáli si dobrou dostupnost pro děti do školy, do práce a zároveň do okolní přírody pro relaxaci. Najít dům, který by odpovídal jejich požadavkům bylo náročné, ale nakonec se povedlo. Jednoduše a účelně zařízený interiér rodině pro běžný životní styl naprosto stačí. 

Obývací pokoj v přízemí je sice prostorný, ale najdeme tu jen vše potřebné. Díky jednoduchému zařízení vypadá opticky větší a také prosvětlenější. Zajímavostí obývacího pokoje je příčka s širokým průchodem, který dvě místnosti pomyslně spojuje. Domek je starší, a proto majitelé nezvolili moderní design, který by to staré stavby nezapadl. Přesto docílili příjemného, pohodového stylu, kde se cítí každý útulně. Dřevěná podlaha v lesklém provedení příjemně kontrastuje s bílými zdi a smaragdově zeleným koberečkem pod kulatým konferenčním stolkem a hnědou sedačkou.

Absence dveří opticky zvětšuje místnost. Zdroj: Hebden Architects

Kuchyně s jídelnou je od obývacího pokoje oddělena, ale disponuje velkým průchodem na přilehlou zahradu s terasou. Pokud je přes léto průchod otevřen, je terasa s tímto prostorem propojena. Kuchyni situované do tvaru písmene “L” dominuje sytě červená skleněná deska na stěně mezi horními a spodními skříňkami. Zbytek sestavy už byl proto vybrán decentně, majitelé sáhli po čistě bílých skříňkách s nerezovými úchytky. Vedle kuchyně najdeme menší kulatý stůl v prostoru, ze kterého se majitelé mohou kochat pohledem na zahradu. Stůl je malý záměrně, protože ho majitelé mohou kdykoliv vynést na terasu, a užít si tak večeři pod širým nebem.

Bílé kuchyňské skříňky rozveseluje sytě červená barva. Zdroj: Hebden Architects

V chodbě se schodištěm vedoucím do druhého patra byla také šikovně vymyšlena pracovna. Přímo pod schody našel místo prostorný pracovní stůl v čistě bílé barvě s několika zásuvkami. Nevýhodou pracovny je absence denního světla. Vše se dá ale vyřešit umělým a může se začít pracovat. Příjemného kontrastu zde bylo docíleno díky teplému odstínu dřeva na podlaze a schodech a bílou barvou na zdech doplněnou několika výraznými abstraktními obrazy v modré barvě.

Pracovna je šikovně ukryta pod schody. Zdroj: Hebden Architects

Dětskému pokoji byla vyhrazena jedna z nejsvětlejších místností v domě. Pokoj obývají dva sourozenci opačného pohlaví, podle čehož se řídilo celé zařízení místnosti. Nutností bylo vytvořit takovou místnost, která s přibývajícími roky bude dětem stále vyhovovat. Nečekejte tady výrazné barvy, ale naopak tlumené neutrální odstíny, které ocení jak holka, tak kluk. Na jednu stěnu byla aplikována výmalba v podobě širokých pruhů a hravost sem vnáší koberec s geometrickými tvary. Pokoj prozatím využívá jedno ze starších dětí, ale až přijde čas, bude zde spoustu prostoru pro hraní, zábavu, učení, ale i odpočinek.

Neutrální barvy charakterizují pokoj pro oba sourozence. Zdroj: Hebden Architects

Ložnice rodičů byla zařízena vkusně a účelově. Decentní prvek v podobě zdobného štuku na stropě dodává prostoru jakousi eleganci a šmrnc. Ostatní stěny byly proto vymalovány světle zelenkavou barvou. Místnost doplňuje skříň v retro stylu a postel s čalouněným čelem. Díky světlému vybavení a dostatečnému dennímu světlu je místnost skvěle prosvětlená a útulná.

Vestavěná komoda v retro stylu nenarušuje vzhled ložnice. Zdroj: Hebden Architects

Koupelna je pro celý dům celkem malá, ale vměstnalo se sem vše potřené a zároveň nepůsobí stísněným dojmem. Optickému zvětšení dopomáhá moderní walk-in sprchový kout se skleněnou zástěnou. Hnědá mozaika nad umyvadlem prostor příjemně doplní a dodá zemitý odstín. Zásuvkovou komodu doplňuje oválné umyvadlo a zrcadlová skříňka.

Koupelna je sice malá, ale rodině postačí. Zdroj: Hebden Architects

Obrovskou výhrou je rozlehlá terasa s pohodlným posezením, které slouží rodině k letnímu stolování, grilování s přáteli i odpočinku. Modré čalounění nábytku tvoří zajímavý barevný kontrast s žlutou fasádou a barevnými prvky na ozdobné rohoži.

Velkým plusem je prostorná střešní terasa. Zdroj: Hebden Architects

Zdroj: Hebden Architects

Fotogalerie:


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login