Návštěvy bytů

Originální kombinace původních i moderních tvarů propůjčuje interiéru nebývalé charizma

Od   | 

Cesta k útulnému bydlení nemusí být trnitá. Důležité je ujasnit si přání a představy a zároveň nemít problém s cennými radami odborníků. V prostorném domě o 250 m2 šlo při rekonstrukci o vytvoření domova, kde se bude pohodlně žít – žít až do posledního koutu každé místnosti. Právě proto došlo ke komplexní přestavbě tak, aby všechny prostory maximálně vyhovovaly potřebám svých majitelů.

Jídelní kout lze od kuchyně oddělit prosklenými dveřmi a získat tak zcela samostatný prostor. Zdroj: The room studio

Majitelé měli jeden hlavní požadavek. Chtěli rozšířit a otevřít různé části domu a zároveň je ale vkusně oddělit pomocí dekorací. Zvláštní pozornost byla věnována výběru materiálů a dekorativních kousků, které hojně přispívají hřejivou a jedinečnou atmosférou. Do domu přibyly moderní kousky, ale zároveň zůstal původní, ale restaurovaný nábytek. Jak si můžete všimnout, každý detail domu je promyšlený, včetně příjemných barev v neutrálních a zemitých odstínech, sladěných podlah a dostatku úložných prostor.

Mosazná kuchyňská baterie působí jako velmi zajímavý detail. Zdroj: The room studio

Velký prostor určený pro běžné trávení času zahrnuje obývací pokoj, prostor pro relaxaci a zároveň i kancelář. V obývacím koutě krásně vidíte, jak dobře lze sladit různé kousky nábytku. Původní konferenční stůl, zelená pohovka a proutěné křesílko můžou společně na první pohled působit zvláštně, přitom tady kombinace působí báječně. Nechybí kusový koberec a svítidla v retro stylu. Za pohled rozhodně stojí hlavní křišťálový lustr zavěšený z původního obloukového stropu. Dostatek denního světla zajišťují velké skleněné dveře, které zároveň tvoří vchod na terasu. V denní části nesmí chybět jídelní kout, který je poněkud netradičně umístěný hned u krbu. Velký kulatý masivní stůl poskytuje dostatek prostoru pro stolování rodině i případné návštěvě. Čalouněné židle jsou velmi pohodlné a zároveň se snadno udržují. Po stranách krbu jsou dva výklenky, které architekti chytře využili jako prostor pro police na knihy a skříňku, kam lze uložit věci, které nemají být vidět. Na krbu stojí designové zrcadlo s masivním rámem a opět můžete vidět stylový závěsný lustr, který lahodí oku na první pohled.

Nedílnou součástí velké kuchyně je ostrůvek, snídaňový koutek a relaxační část, kde se rodina ráda dívá společně na televizi. Jeho součástí je také prádelna a koupelna. Dominantou kuchyně jsou zdobené lišty mezi stěnou a stropem. Barové židle nebyly záměrně natřené, aby vynikla jejich omšelost, která je ale v tomto případě žádoucí. Odpočinková část zahrnuje pohodlnou sedačku a konferenční stolek.

Klidová zóna se nachází v protějším křídle domu, kde je atmosféra tlumenější a klidnější. Zdroj: The room studio

V ložnici si všimněte malého balkonku s krásným výhledem do zahrady plné zeleně, kde dojem dotvářejí vyřezávané sloupky. Samotná ložnice je zařízena velmi jednoduše s důrazem na praktičnost a pohodlnost. Prostorná manželská postel v zelené barvě láká k odpočinku, nechybí menší křeslo, barevně sladěné s postelí a kusový koberec, který je vhodný zejména v době chladnějších rán, kdy každý ocení, že nepokládá bosé nohy rovnou na studenou zem.

Kombinace starého a nového je velmi vyvážená. Pokojík je velmi příjemný a na první pohled holčičí. Zdroj: The room studio

Dětský pokoj určený dvěma mladým slečnám je chytře rozdělený na část určenou pro hru, část pro učení a odpočinkovou. Místnost je skutečně veliká, takže mají děti dostatek prostoru na všechny své činnosti. V dětském pokoji je velmi důležité denní světlo a zde ho dostatečnou měrou zajišťují velké prosklené dveře vedoucí na malý balkon, který má, stejně jako ložnice, tvarované sloupky. Pokojík je účelně zařízen tak, aby v něm nic nechybělo a působil příjemně. Důraz kladou majitelé hlavně na kvalitu, takže nesmí chybět bytelné psací stoly s dřevěnými rostoucími židlemi, dostatek úložných prostor a pohodlné postele.

V celém domě jsou použity neutrální a jemné odstíny barev. Zdroj: The room studio

Děti mají k dispozici také svou vlastní koupelnu s růžovými dlaždicemi a nádhernými starožitnými umyvadlovými skříňkami. Na nich lze obdivovat starou patinu a ručně malované květiny. V koupelně se nachází také prostorný sprchový kout, toaleta  a malá proutěná stolička k odkládání věcí. Opět je vidět důraz na interakci starožitností a moderního vzhledu tak, aby byl každý kout domu pohodlný, stylový a zároveň poskytoval veškerý možný komfort. Podobně působí také koupelna rodičů s masivními dřevěnými stolky pod umyvadlo, stylovými zrcadly, které jsou zavěšené na stěně oddělující šatnu a ložnici.

Zdroj: The room studio

Fotogalerie:

 

Pohodlná i krásná sedací souprava


You must be logged in to post a comment Login