Návštěvy bytů

Úžasný mezonetový byt 2+kk, který si mladý pár vysnil. A sen se splnil!

Od   | 

Padesát dva metrů čtverečních bohatě postačí pro pohodlné bydlení, obzvláště bydlí-li tu bezdětný pár. Právě to si mladí manželé řekli a s tímto cílem hledali v Praze byt. A protože měli o novém domově jasnou představu, nebylo zcela jednoduché jejich vysněný byt najít. Po pár měsících se jim to však podařilo.

Byt se nachází v novostavbě na Královských Vinohradech, v blízkosti metra, ale i nedaleko parku, což bylo prvním důvodem, proč je nemovitost zaujala. Druhým bylo uspořádání. Původně totiž chtěli standardní polyfunkční prostor, kde bude kuchyň s obývacím pokojem a k tomu navazující ložnice. Mezonetové uspořádání je ale nadchlo. “Vysoký strop v obýváku je velmi příjemný, mám pocit, jako by místnost byla mnohem větší, než ve skutečnosti je,” říká majitelka bytu a rovnou dodává, že naprostý pocit volnosti zažívá i v ložnici, kde je velké francouzské okno přes celou šíři stěny a zábradlí ze skla.

V celém bytě je použita dřevěná dubová podlaha. K příjemnému přírodnímu odstínu majitelé zvolili sedací soupravu s jednoduchými tvary v zemité barvě.

Kuchyňská linka je navržena na míru prostoru, do tvaru písmene U. Tím bylo docíleno dostatečného úložného i pracovního prostoru, pult zároveň opticky vymezil kuchyňskou a obývací část. Bílá barva nevelkému prostoru svědčí a provedení bez úchytek patří k současnému modernímu trendu. Lesklý bílý povrch je kombinován se stříbrnými detaily, které ladí s nerezovými spotřebiči. Linku doplňuje sklo v mléčném provedení.

Důležitým bodem bylo při zařizování osvětlení. “Přáli jsme si jednoduchý vzdušný prostor, proto jsme nechtěli žádné závěsné nebo nástěnné lampy,” komentuje žena, která dala přednost vestavěným svítidlům. Tím bylo docíleno dostatku světla, aniž by cokoliv kazilo čistotu prostoru.

V horním patře se nachází ložnice, které vévodí elegantní lůžko. Šatní skříň je tu navržena na míru prostoru a kopíruje zaoblený strop místnosti. Francouzskými okny, která jsou po celé šíři jedné stěny, se vychází na terasu. “Nebydlíme tu dlouho, do budoucna chceme osmimetrovou terasu zaplavit květinami a bude tu i stolek se sezením,” komentuje s úsměvem žena.

Skleněné zábradlí v horním patře vytváří vzdušný pocit. Tomu napomáhají i francouzská okna přes celou šíři stěny. Ložnice tak vůbec nepůsobí stíněným dojmem.

Navazující terasa má 8 m2 . Do budoucna bude plná zeleně a nebude tu chybět sezení.

Foto a realizace: INPRO DESIGN

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login