Návštěvy bytů

Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Od   | 

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní “zašívárnu”, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku  rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů.

V obývacím pokoji byla dodatečně dostavěna polopříčka pro zavěšení televizoru. Zdroj: Semerene Architecture

Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro posezení s přáteli a druhý je skrytý za prosklenou stěnou, kde tráví čas pouze rodina v soukromí. “Veřejný” obývací pokoj je díky prostorným oknům příjemně prosvětlen. Zajímavým dojmem působí bílá televizní stěna s cihlovou strukturou, která disponuje z obou stran širokými průchody bez dveří, díky čemuž prostor vypadá sjednoceně a otevřeně. Stěna byla vyhrazena pouze pro televizor a jednoduchou nízkou komodu. Nechybí tři stylové konferenční stolky různé velikosti, připomínající plovoucí lekníny. Ty byly doplněny sedací soupravou v šedé barvě a designovými křesly.

Do kuchyně senzorovou baterii

Majitelé pojali velmi originálně postranní polopříčku, přes kterou byla navržena policová stěna sloužící pro všechny suvenýry a sošky z cest z celého světa. Zdůrazňují je bílá reflektorová svítidla, u nichž lze jednoduše změnit směr svícení. Netradiční je oblý strop z dřívějších dob, který majitelé ponechali. K útulné atmosféře dopomohly dekorativní polštářky, závěsy, kobereček, ale i příjemně rozmístěná zeleň.

Prostorný policový systém poskytuje dostatek místa pro dekorace. Zdroj: Semerene Architecture

To, že se pokojové rostliny prolínají celým bytem, je jasné na první pohled. Majitelé milují svěží zelenou barvu, a tu se také rozhodli do jinak bílého interiéru zakomponovat pomocí kuchyně. Ta se pyšní pastelovou mátovou barvou, ladící s černobílou dlažbou, která pouhým okem prakticky odděluje obývací část od kuchyňské. Dekor z dlažby se opakuje také na barovém pultu, který prodlužuje pracovní plochu.

Dlažba opticky odděluje kuchyňskou část od obývací. Zdroj: Semerene Architecture

Atypicky členěný strop si žádal řešení kuchyňské linky na míru. Díky tomu byl vyplněný celý prostor a ušetřený každý centimetr. Kuchyně sestává z dolních a horních skříněk v již zmiňované mátové barvě, koncipované jsou do jedné roviny. Naproti najdeme retro kousek s prosklením, kam majitelka umísťuje slavnostní nádobí. Hravě působí i okenní roleta, kde se objevuje čtvercový motiv stejně jako na podlahové dlažbě. Přestože je kuchyně vybavená jednoduše, majitelům bohatě postačuje. Eleganci jí dodává kvalitní mramorová pracovní deska, která patří mezi vysoce odolné materiály, a do kuchyně se proto skvěle hodí.

Kuchyně v mintové barvě osvěžuje prostor. Zdroj: Semerene Architecture

Neotřelý styl má i jídelna situovaná do těsné blízkosti kuchyně. Náš zrak se okamžitě stáčí na tři zavěšená svítidla nad stolem, která, přestože jsou jiné barvy i tvarů, okamžitě prozrazují, že se jedná o jednu sérii. Samotný jídelní stůl majitelé zvolili v dřevěném provedení a doplnili jej o dřevěná pohodlná křesílka. A aby prostor nebyl příliš prázdný, byla cihlová struktura stěny zaplněna uměleckými obrazy, kterými si mohou kochat nejen majitelé během jídla.

Jídelně dodává hravost zajímavé osvětlení. Zdroj: Semerene Architecture

V koupelně se prolínají oblé tvary s těmi hranatými. Velké zrcadlo malý prostor opticky zvětšuje a originálně působí také obklady ve sprchovém koutě se stejným motivem, který je v kuchyni. Hranaté zapuštěné umyvadlo se do tohoto prostoru přímo hodilo, jelikož vytvořilo odkládací plochu, kterou majitelé využívají třeba pro dekoraci v podobě vázy s květinami.

V koupelně hraje prim dekorativní dlažba. Zdroj: Semerene Architecture

Zdroj: Semerene Architecture

Fotogalerie:

 

Světla z přírodních materiálů interiéru sluší

 

 


You must be logged in to post a comment Login