Návštěvy bytů

Stylová garsonka – vlastními silami i invencí dodal “šmrnc” svému prvnímu bytu

Od   | 

Uspořádat bydlení do jednoho pokoje není nic jednoduchého, zvláště tehdy, když chceme, aby výsledek působil vzdušně, harmonicky a byt byl také uživatelsky praktický. Jak si s těmito požadavky poradil mladý muž, který měl navíc velmi omezený rozpočet? Zapojil hlavu, připojil invenci a po pár týdnech mohl bydlel ve svém.

Na interiéru toho nebylo zas až tolik k vymýšlení, do jedné místnosti další příčky rozhodně nepatří, ty by zmenšovaly prostor, a tak mladík uspořádal své bydlení do linie. Podél jedné ze stěn vybudoval dvě sádrokartonové police. Do nižší zasadil mycí a varné centrum, horní pak slouží jako knihovna. Linii podpořil hlavním osvětlením – antracitová lišta s několika směrově stavitelnými reflektory umožňuje osvětlit různé části interiéru, což je vzhledem k členění prostoru velmi praktické.

Prostoru dominuje výrazný obraz. Koupelna s toaletou jsou v samostatné místnosti za zdmi zvýrazněné stěrkou. Zdroj: CASA100

Prostor zároveň slouží jako stojan pro televizor a vešel se i menší šatní díl. Stěna mezi oběma policemi je vyšperkovaná jednouchým  obkladem, který dodává místu na dynamice. Celá tato “kuchyně s obývákem” je oddělená subtilními bílými paravány, které je možné podle potřeby posouvat. Jejich úkolem je opticky oddělit část, která se právě nepoužívá. Pod spodní policí je řada zásuvek a menší botník dostatečně postačující – vždyť byteček obývá jeden muž.

Jednoduché subtilní paravány umožňují opticky oddělit určitou část “kuchyně s obývákem”. Zdroj: CASA100

Naproti televizoru se nachází postel, kterou nechal majitel “přiznanou”, nesnažil se lůžko oddělit ani najít vestavnou možnost. Bydlí tu sám, a tak není potřeba si přidělávat práci. Výhodou je, že je zároveň umístěna za rohem, takže není viditelná přímo od vstupu. Návštěvník uvidí menší jídelní stůl. Pro něj zbylo místo  těsně u okna, což je strategické místo a samozřejmě tak jak to v mini bytech bývá, není to ani daleko do kuchyně. Na prostor navazuje ještě menší balkón, který v letních měsících rozšiřuje obytnou plochu.

Nechybí tu drobnosti, které dodávají interiéru styl . Zdroj: CASA100

Velkou pozornost věnoval mladík výběru povrchových materiálů. Na zem zvolil betonovou stěrku, kterou následně aplikoval na stěnu i výrazný předěl na stropě, což byla původní nosná zeď, která byla díky novému překladu odstraněna. Stěrku použil muž také na police – a proč zvolil tento materiál? Je moderní a blízký jeho nátuře, nejsou na něm vidět takřka žádné nečistoty, snadno se udržuje a nedrží se v něm prach, jako třeba v koberci nebo na tapetách. Celkový dojem v nevelkém prostoru dotvářejí drobnosti, jako je žluté křesílko, menší stolky a výrazný obraz – o tom, kdo je na něm zvěčněn, se můžeme jen domýšlet, majitel nám to neprozradil.

 

Fotogalerie:

Nastavte jednoduše světelnou atmosféru

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login