Návštěvy bytů

Španělská idylka: Velká terasa, šum moře a domov jako ze škatulky

Od   | 

Dnes nahlédneme do řadového domku, jehož devízou je blízkost moře. Bydlí se tu v několika patrech, která nejsou nikterak velká a jsou úzká. Přesto díky velkým oknům a prostorné terase působí interiér velkoryse a jen málokdo by se sem nechtěl hned nastěhovat.

I od jídelního stolu je vidět na moře. Zdroj: The Room Studio

Nevelký domek na pláži má dvě patra a suterén, který byl původně tmavý a nevyužitý. Díky rekonstrukci a novému pojetí domova byl přidán k obytnému prostoru, čímž se zvětšila celková plocha. Bylo to třeba, protože mladý manželský pár potřeboval hernu pro své dítko.

Žije se v patrech

Kvůli lukrativní adrese a tedy i vysoké pořizovací částce za pozemek bylo nutné domek vystavět do pater. Proto nejsou místnosti zvláště velké, dalo by se říci, že se žije v patrech. K hlavní obytné části přísluší i terasa, která prostor rozšiřuje, vždyť tady se po většinu roku stejně “žije” venku. Právě proto tu je menší pohodlná sedačka pro lenošení a stylové křesílko, které skvěle zapadá do celkového konceptu interiéru. Ten je navržen ve středomořském stylu, nechybí světlé barvy a přírodní materiály, oživené barevnými doplňky. Ať už to jsou pestrobarevné polštářky a plédy nebo výrazné obrazy.

Kuchyně je průchozí, v blízkosti je ještě jeden stůl. Zdroj: The Room Studio

Schodiště se prolíná celým domem a patří k viditelné součásti interiéru. Díky nevelkým prostorám má proto subtilní konstrukci v bílé barvě, která opticky nepřekáží. Vtipně je vymyšleno zábradlí. Nedaleké moře inspirovalo majitele, kteří navrhli bílý rám vyplést výrazně modrou sítí. Jen pár schodů pak odděluje jídelní stůl od obýváku. Umístěn je tak, aby i od něj bylo vidět na širé moře. V blízkosti nechybí kuchyně navržená do roviny a v bílé barvě. Ta je průchozí, z druhé strany je totiž další možnost ke stolování.

Elegantní sprchová žlab

Hravý a víceúčelový suterén

Po schodech dolu sejdeme do původního suterénu, který byl zrekonstruován a přidán k obytnému prostoru. Slouží víceúčelově, velká sedací souprava vybízí k setkávání více přátel, kout se stoly je pracovnou majitelů. Hlavně tu ale nachází útočiště dítko, které tu má zázemí – hračky a svůj “pracovní” stolek – a především zem, která je dostatečně prostorná i bezpečná, a pro hraní zcela optimální.

Původní suterén byl proměněn na hernu. Zdroj: The Room Studio

Z postele je výhled na moře

Ložnice v horním patře není velká, ale díky zařízení působí vzdušně. Z jednoduchého lůžka mohou majitelé pozorovat moře a navazující koupelna je “ukrytá” jen za zástěnou z čirého skla. Prostor díky tomu nepůsobí stísněným dojmem, což podporuje i její zařízení. Všimněte si skleněného umyvadla, které je důkazem, že majitelé mají vytříbený vkus a cit pro detail. Ostatně to je patrné z celého interiéru, podle zvolených materiálů a kombinací barev. Přestože interiér jimi hraje, asi málokoho by z nich bolela hlava.

Z postele vidí manželé rovnou na moře. Zdroj: The Room Studio

Fotogalerie:

Nadčasová svítidla zpříjemní váš domov


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login