Návštěvy bytů

Rekonstrukcí získali moderní útočiště pro víkendové pobyty mimo město

Od   | 

Rodina, jejíž domek jsme navštívili, bydlí v našem hlavním městě, a tak po rušném pracovním týdnu její členové rádi odjíždí na venkov, aby tu zklidnili mysl a načerpali sílu do dalších dnů. A aby sem jezdili rádi, nechali původní domek kompletně zrekonstruovat, čímž získali moderní útočiště, kam rádi jezdí odpočívat.

Vstupní chodba je od obytného prostoru oddělena stěnou z čirého skla. Tím jsou prostory jasně vymezeny a vstup je díky dostatku denního světla prosvětlený.

Domek se nachází na samotě, v blízkosti panenské přírody, přibližně dvě hodiny jízdy od Prahy. Sestává ze dvou pater a koncipován je podle současného trendu. Tedy spodní patro je společenské, kde se schází rodina a přátelé, nahoře jsou prostorné ložnice a koupelny.

Úložný nábytek je vestavěný, čím vyniká rozměr a atmosféra samotného prostoru

Spodní patro je koncipováno jako jeden otevřený prostor, do kterého je vidět hned z předsíně. Je to díky tomu, že vstupní prostor je od obytného oddělen stěnou z čirého skla. Tím jsou jasně vymezeny zóny, ale zároveň bylo docíleno dostatku světla v jinak tmavém prostoru. 

Kuchyňský ostrůvek je směrem do prostoru rozšířen o další úložnou část

Zatímco ve vstupu je z praktických důvodů na zemi dlažba, ve společenské části je podlaha dřevěná, což skvěle navazuje na celkové pojetí prostoru. Ten působí jednoduše a harmonicky, a to nejen kombinací materiálů a barev, ale i celkovým zařízením. Kuchyně je koncipována ve dvou liniích. Ve vestavěných skříní, které slouží pro úschovu potravin a nádobí, jsou také zabudovány spotřebiče. Sestavu doplňuje ostrůvek, na němž je varné i mycí centrum a pod pracovní deskou další úložný prostor. 

Pracovní deska je vyrobena ze žuly, která je k tomuto užití velmi vhodná

Kuchařka je při vaření otočená směrem do prostoru a vidí jak na sedací soupravu, tak i jídelní stůl. Ten je logicky v těsné blízkosti a od sezení doplněného stylovými ušáky je oddělen oboustrannou krbovou vložkou. Ta je obezděna kamenem, použitým i na stěnách, čímž bylo docíleno jednotného vzhledu celého interiéru. Sezení je koncipováno směrem k francouzským oknům, jimiž se vychází do zahrady, kde je k relaxaci připraven masážní bazén.

Jídelní stůl je koncipovaný u francouzských oken. V letních měsících je otevřeno na terasu, čímž se prolíná interiér s exteriérem

Ten si majitelé přáli hned od začátku, protože věděli, že jejich víkendový domek bude primárně sloužit k odpočinku. Tento typ spa je možné využívat celoročně, což byl jeden z hlavních argumentů, proč pořídit právě ten. Spa je umístěno hned pod schody z terasy, která je vyvýšená a zídka zamezuje přímému pohledu sousedů a kolemjdoucích. Jakmile se zahrada na jaře zazelená získají majitelé naprosté soukromí a tím i další důvod, proč se sem vracet.

k dokonalému odpočinku nechybí masážní spa

 

Fotogalerie:

Foto: Iveta Kopicová, Realizace. ID Architects

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login