Návštěvy bytů

Rekonstrukcí panelákového 3+kk získali větší koupelnu i více prostoru k bydlení

Od   | 

Přestože osmdesát metrů čtverečních je dostačující pro komfortní bydlení, majitelé tohoto panelákového bytu se rozhodli ho dispozičně upravit tak, aby získali více místa pro život. Prostor vytěžili na maximum a výsledek se povedl na jedničku.

K rekonstrukci se majitelé odhodlali kvůli změně celkového uspořádání. Nově byl vybudován vchod z obýváku do dětského pokoje, čímž mohli využít prostor chodby ke zvětšení stávající koupelny. Do standardní panelákové koupelny se totiž zřídkakdy vejde prostorná vana i sprchový kout, natož pračka se sušičkou umístěné vedle sebe. Díky rekonstrukci se toto podařilo a proměnou prošla i vstupní hala. Tady byl zvětšený průchod do kuchyně s jídelnou a přibyla vestavěná skříň.

Majitelé jsou nejvíce hrdí na větší koupelnu, ale také na to, že se změnil vchod do dětského pokoje, který je nyní naproti vchodu do manželské ložnice.

Díky většímu průchodu do kuchyně se tmavá chodba příjemně projasnila, čemuž také pomohly použité barvy. K bílým vestavěným skříním je kombinována podlaha s dekorem světlého dřeva, které navazuje na srdce celého domova.

Bílá kuchyňská linka vyrobena od truhláře do tvaru písmene “U” je sice úzká, i tak ale poskytuje dostatek úložného prostoru. Doplněna je spotřebiči firmy Bosch, po kterých majitelé toužili. Pracovní desku i záda kuchyně tvoří deska z polyformu v dekoru dřeva, který vypadá přirozeně a skvěle kontrastuje se světlým úložným prostorem i korpusem kuchyně. Přestože místnost disponuje oknem a tím pádem i dostatečným denním světlem, majitelé se rozhodli ponechat všechny stěny v čistě bílé barvě. 

Nově prostorná koupelna disponuje kromě umyvadla se zrcadlem i vanou a sprchovým koutem. Vešla se i pračka a sušička, které bylo možné postavit vedle sebe. Prostor nad pračkou a sušičkou vyplnila deska, díky které vznikl praktický prostor na manipulaci s prádlem. Vzhled koupelny je velmi jednoduchý. Zatímco na zemi je položena dlažba s dekorem dřeva, stěny chrání jednoduché bílé obklady. Všechny baterie v koupelně byly pořízeny od firmy Hansgrohe. Z koupelny vedou posuvné dveře na toaletu, které majitelé pořídili od firmy Sapeli stejně jako i nové zárubně a dveře v celém bytě. 

Rekonstrukce se ucházela o prvenství v soutěži Rekonstrukce roku

Fotogalerie:

 

Vybrali jsme pro vás sedačky vhodné do nevelkého bytu

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login