Návštěvy bytů

Rekonstrukce rodinného domku, ve kterém prim hraje bílá a přírodní materiály

Od   | 

Majitelé dvoupatrového domku si již delší dobu přáli ho zrekonstruovat. Velkou roli při rozhodování ale hrála finanční situace, která zapříčinila, že proměnou projde jen část domova, a to chodba, kuchyně a koupelna. Obývací pokoj a druhá koupelna přijde na řadu zkrátka o něco později. 

Celý interiér se nese v bílé barvě, a proto stěnu kolem otevřeného schodiště ve vstupní hale oživuje režné zdivo. Schodiště, které vede do hořejšího patra, tvoří kovová konstrukce, kterou zjemňují dřevěné nášlapy ve stejném odstínu, jako je dřevěná podlaha. Z této hlavní chodby můžeme vejít i do podzemního patra, kde se nachází sklep a skladovací místnost. 

Kovová konstrukce schodiště se příjemně prolíná s cihlovou zdí a dřevěným dekorem na podlaze.

Bílá kuchyně je nadčasová

Kuchyňská linka byla zvolena ve dvou řadách, přičemž levou stranu tvoří horní a dolní skříňky v bílém, matném provedení s bezúchytkovým systémem, díky kterému není narušena čistá linie a jednoduchost sestavy. Na tuto část bylo umístěno varné centrum se zabudovanou digestoří. Velkou zajímavost zde představuje částečně prosklená střecha po celé délce kuchyně, díky které je prostor skvěle prosvětlený a oživený. Druhá část kuchyňské linky je tvořena pouze dolními skříňkami a patří především mycímu centru a pracovní ploše. Kromě zabudovaných LED bodových světel ve stropě byla v kuchyni zavěšena designová svítidla v šedém provedení, které zároveň působí jako dekorace. A místo klasické dlažby se majitelé rozhodli pro vinylovou podlahu ve světle hnědém odstínu, která bělost kuchyně příjemně doplňuje.

Bílou kuchyni doplňují i bílá záda, nicméně v lesklém provedení.

Kuchyňský ostrůvek přechází v barový pult, který zároveň zastává jídelní stůl. Nechybí u něj šedé barové stoličky, které se k bíle zařízené kuchyně dokonale hodí. Z kuchyně mohou majitelé díky prostorným francouzským dveřím vyjít přímo na terasu plnou zeleně. 

Prodlouženou část kuchyně tvoří barový pult, který nahrazuje klasický jídelní stůl.

Majitel tohoto domu musí často pracovat z domu, a proto vstupu do ložnice předchází velká pracovna, ve které se majitel cítí příjemně a kde má na práci také potřebný klid. V pracovně byla položena taktéž vinylová podlaha s dekorem dřeva, která skvěle kontrastuje s bílým nábytkem i sněhově bílými zdmi a která přechází až do ložnice. K práci majiteli postačil jednoduchý pracovní stůl s černou židlí a otevřený policový systém, který majitelé momentálně využívají jako knihovnu. Ložnice na výraznou rekonstrukci teprve čeká, nechybí v ní samosebou manželská postel, ostatní zařízení budou majitelé řešit v druhé fázi zařizování.

Ložnici předchází prostorná pracovna.

Střešní okno oživuje koupelnu

Rekonstrukcí prošla i koupelna. S tou si architekti i majitelé opravdu vyhráli a mohou být na ni pyšní. Obklad i dlažba je tvořena z velkoformátových dlaždic položených na šíři, což opticky prostor zvětšuje. K tomu napomáhá i světlý přírodní odstín. Kromě proskleného sprchového koutu umístěného do rohu místnosti zbylo místo také pro vanu, která byla umístěna u stěny. Nad vanou byla vytvořena zabudovaná polička ve zdi, která slouží pro hygienické potřeby během koupele.

Umyvadlová skříňka zavěšena nad zem vyplnila místo mezi vanou a sprchovým koutem, a aby nenarušovala světlost koupelny, byla zvolena v bílé barvě. Na skříňku bylo posazeno oválné umyvadlo doplněné baterií v podomítkovém provedení. Zajímavostí v koupelně představuje okno ve stropě, díky kterému je v místnosti dostatek denního světla, po kterém majitelé toužili.

Koupelna je laděna do elegantního stylu ve světlém provedení.

Fotogalerie:

Zdroj: Hebden Architects

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login