Návštěvy bytů

Rekonstrukce panelového bytu: Čtyři pokoje v 75 m2 Zn.: Jednoduchost a praktičnost

Od   | 

75 m2 není příliš velká plocha, zvláště chceme-li tu vybudovat hned čtyři pokoje, ale s trochou důvtipu a dostatkem umu může i takto koncipovaný domov být prostorný a útulný. Přesvědčte se s námi.

Dlažba v kuchyňské části dodává interiéru punc originality. Zdroj: Kowalczyk – Gajda studio projektowe

Domov hýří barvami a klasickými doplňky, které mu dodaly jedinečný charakter s jemným nádechem romantiky. Vstup společně s kuchyňskou částí zdobí vzorovaná dlažba s ornamentem uspořádaným do mozaiky, která obě části opticky propojuje a vypovídá, že interiér byl navrhován jako celek, což mu samozřejmě velmi prospělo.

 

Kde vám navrhnou nejhezčí záclony, závěsy a další textilní dekorace?

 

Z předsíně vcházíme do srdce domova, kde na kuchyni, navrženou do tvaru písmene U, navazuje jídelní stůl. Bíle lakovaná dvířka kuchyňského nábytku vytvářejí příjemnou kombinaci s teplou barvou dřeva. Celek je doplněn jemným obkladem v odstínech béžové. Kuchyňská pracovní deska svým přesahem vytváří místo pro práci a stolování s přispěním dřevěných barových stoliček. Jídelní část je definována masivním dřevěným stolem a klasickými ohýbanými židlemi. Nad stolem nechybí designové závěsné svítidlo. Je ve stejném stylu jako dvojice nástěnného osvětlení nad policí rámující umělecká díla Klaudyny Karczewské. Na tuto část přímo navazuje obývací pokoj. Díky umístění pohovek naproti sobě je možné trávit čas více pospolu a vzniká tak ideální konverzační prostor, když přijde návštěva. Sedací nábytek v lososové barvě oživuje koberec v modrobílé. Této části vévodí stěna s dominujícím režným zdivem v kontrastu s dřevěnou knihovnou a policemi ve stejném provedení. Za obývací částí jsou patrné bílé vertikální lamely seskupené ve stěnu oddělující společenskou místnost od vstupního haly. Svislé mezery pak propouštějí dostatek přirozeného světla do tmavší části bytu.

Tlumenější odstíny přímo vybízejí k relaxaci.  Zdroj: Kowalczyk – Gajda studio projektowe

Tři ložnice: Každá v jiném duchu

Součástí bytu jsou tři samostatné ložnice, to proto, aby si každý našel soukromí. Ústředním místem ložnice rodičů je čalouněná postel. Designéři nechali umístit velké vestavěné šatní skříně přes celou stěnu pokoje a majitelka si tu dopřála také toaletní stolek. Zrcadla objevující se na stěně okolo postele místnost opticky zvětšují, výsledný styl završuje tapeta s motivem lesa v dřevěném rámu. Oba dětské pokoje jsou navrženy tak, aby rozvíjely dětskou fantazii. Pestrobarevná výmalba a nábytek podněcují představivost a vytváří tak příjemné místo pro studium i odpočinek. Postel s rámem ve tvaru domu byla vyrobená na míru, na ni navazuje trojúhelníková pohovka.

Nábytek na míru byl naprostou nezbytností. Zdroj: Kowalczyk – Gajda studio projektowe

Pokojíček pro nejmladšího člena domácnosti je zařízený v jednoduchém stylu a pastelových odstínech. Opět tu neschází kresby na zdi, originální postýlka pro miminko a pohodlné křeslo. Zajímavým prvkem je houpačka zavěšená na stropě. Nevelká koupelna je za zařízena zejména funkčně, k dispozici tu je vana se sprchovou zástěnou, nechybí umyvadlo na nábytkové skříňce a toaleta. Nadčasová kombinace bílé barvy a dřevěných prvků vytváří v místnosti příjemnou atmosféru, kterou dokonale dokresluje výrazná ozdoba. Je jí akvarelová loď vytištěná na tvrzeném skle umístěném nad vanou.

Ozdobou koupelny je malba na skle umístěném nad vanou. Zdroj: Kowalczyk – Gajda studio projektowe

Zdroj: Kowalczyk – Gajda studio projektowe, Fotograf: Hanna Połczyńska II Kroniki Studio

Fotogalerie:

 

Trendy jsou svítidla z přírodních materiálů

 

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login