Návštěvy bytů

Rekonstrukce 3+kk se podařila na výbornou: Mladému páru se splnil sen o pohodlném bydlení

Od   | 

Najít ten správný byt bývá vždycky náročné a často je veškeré rozhodování podřízeno značným kompromisům. Mladý pár o tom ví své. Po dlouhé době úmorného hledání nakonec našli bydlení o rozloze 70 m2 odpovídající jejich rozpočtu.

Propojenost kuchyně s obývací částí odráží trend moderní doby. Zdroj: Flussocreativo Studio

Byt se nachází v posledním patře domu z 90. let minulého století. Má zkosený strop a čtvercový půdorys. Ústřední místností je velký obývací prostor propojený s kuchyní, dále ložnice, pracovna, koupelna a prádelna. Původní návrh interiéru, naprosto nevyhovující potřebám páru, představoval první překážku. Oslovili tak architektonické studio Flussocreativo, které se pustilo do rekonstrukce stávajících prostor s ohledem na styl reflektující představu majitelů.

Kuchyň majitelům slouží jako určitý mikrosvět ukrývající v sobě nejen tradiční funkce, ale i vedlejších funkce, které jsou stále více přítomné v každodenním životě. Zdroj: Flussocreativo Studio

Nejprve bylo nutné vytvořit samostatné místo pro kuchyň, a zároveň prostor v synergii se zbytkem bytu. Severní strana obývací části je oddělena sádrokartonovými deskami, které z poskytují úložný prostor a police pro ukládání knih a kuchyňských doplňků, a rovněž slouží jako pracovní místo s malým stolem, stoličkou a počítačem.

Jak sladit domov pomocí textilních dekorací?

 

Kontrast tmavých a světlých odstínů napomáhá členění prostoru. “Most” mezi kuchyní a společenskou částí představuje kuchyňská pracovní plocha. Obývací prostor na první pohled působí celistvým dojmem.  Vše je seskupené do jediného elegantního prvku, prostoru čítající stůl, pohovku a židle. Pohodlná pohovka je potažená tmavou látkou, stůl z přírodního dubu doplňují černé plastové židle a tvoří působivý protiklad k pryskyřičné podlaze v šedé barvě a světlým stěnám. Originální vzhled společenské části završují dvě stropní svítidla v minimalistickém designu. Kromě přiznaných kabelů, vytvářejí zajímavý geometrický efekt a svou černou barvou rozbíjejí přílišnou světlost ve středu obývacího pokoje.

Praktický úložný prostor v kuchyni má několik funkcí. Zdroj: Flussocreativo Studio

Krb ve tvaru lichoběžníku je umístěný v rohu a představuje spojovací prvek pro stůl a pohovku. Naproti pohovce, téměř po celé délce stěny, je postavena lavice ze surového dřeva a ocelovou podnoží tvořící plochu pro televizi a další doplňky. Ve zbývajících místnostech jako je pracovna a ložnice nechali majitelé vyrobit nábytek na míru a použít speciálně namíchané barvy.

Ložnice se oproti zbylém interiéru nese v barvách. Převládají tu odstíny modré a náboj se vnáší grafika. Zdroj: Flussocreativo Design Studio

Zdroj: Flussocreativo Studio

Fotogalerie:

Variabilní koupelnový nábytek

 


You must be logged in to post a comment Login