Návštěvy bytů

Rekonstrukce 2+kk pod vlastní taktovkou: Finanční limit nebyl překážkou, výsledek překvapí barevností i hravostí

Od   | 

Byt s dispozicí 2+kk patřící mladému páru prošel celkovou rekonstrukcí, která mu dodala nový a originální vzhled. Majitelé si této proměny cení především proto, že ji ze značné části navrhovali sami. Díky novým dispozicím, které vznikly propojením původního prostoru, se můžeme podívat do krásného, prosvětleného bytu.

Při vstupu do bytu se otevírá prostor, který koresponduje s věkem majitelů. Příjemná a hravá mátově zelená barva spolu se dřevem vytváří mladistvý, ale útulný domov a zároveň navozuje dokonalou harmonii. V bytě rozhodně nečekejte žádný luxus, protože rekonstrukci značně limitoval omezený rozpočet. Originálně vypadají i viditelné rozvody elektřiny, nebo klasické, volně stojící spotřebiče.

Zelenou stěnu doplňují dveře ve stejném odstínu. Zdroj: VOA Arquitetura

Vstup do bytu neodděluje žádná chodba, a proto se rovnou ocitáme v malém obývacím pokoji. Optické oddělení vstupních dveří od kuchyně vytváří policový systém vyplněný květinami. Úzký obývací pokoj je prodloužen o prostornou terasu, která poskytne příjemné posezení během teplých dnů. V obývací části najdeme také jednoduchou šedou sedačku, televizní stolek, ale i stylové vyplétané křesílko v modré barvě. Skvěle vypadá i kamenný motiv na stěně. Mile překvapí také béžovo-růžový strop propletený elektrickými rozvody, které paradoxně do tohoto bytu zapadají. Prostor za sedačkou patří jednoduchým dřevěným poličkám, na které byly umístěny knihy a zeleň.

Kuchyně v jedné rovině je pro vaření pohodlná. Zdroj: VOA Arquitetura

Kuchyně je koncipována do jedné roviny a majitelé zde najdou vše potřebné. Světle šedé horní skříňky byly protaženy až ke stropu, čímž poskytují více úložného prostoru. Dolní skříňky ze světlého dřeva obsahují především zásuvky se vším, co je k vaření potřeba. Zajímavě vypadá také mozaika na zádech kuchyně, která příjemně doplňuje nejen kuchyni, ale zelenou barvu. Malý jídelní kout navazuje na kuchyni a jeho stěny zdobí krémově-růžová barva stejně, jako strop po celém prostoru. Masivní stůl doplňuje čalouněná lavice a dvě výškově nastavitelné židle v černé barvě. Nechybí ani dvě závěsná svítidla a uklidňující výhled z okna do blízkého parku.

Originální byt zútulnil masivní stůl s lavicí. Zdroj: VOA Arquitetura

Prostorná, zastřešená terasa byla vybavena LED osvětlením, díky kterému lze venku odpočívat i po setmění. Balkonu dominuje mohutná dřevěná lavice s opěrkou, i bez. Originální prvek zde představuje živá stěna z nejrůznějších druhů balkonových rostlin. Prostor doplňuje také tmavě zelená dlažba, která balkonu dodává příjemnou, svěží barvu.

Nejčastější chyby při věšení záclon a závěsů

Přestože se téměř celý byt nese v pastelově zelené barvě, v ložnici byla použita příjemná modro-bílá kombinace, která evokuje námořnický styl. Ten umocňují i fotografie na jednoduché poličce, nebo sladění povlečení a dekorativních polštářů na posteli. Naproti postele najdeme vysokou šatní skříň na míru, která pojme veškeré oblečení.

Ložnice byla laděna do námořnického stylu. Zdroj: VOA Arquitetura

Přestože je byt poměrně malý, nachází se v něm dvě toalety vybaveny sprchovým koutem. Zajímavě vypadá hranaté umyvadlo, které přečnívá přes umyvadlovou skříňku. Doplňuje ho oblá vodní baterie i zrcadlová skříňka na stěně v dřevěném dekoru. Maličký prostor opticky zvětšují bílé stěny, i prakticky řešené osvětlení.

Byt má dvě koupelny, které jsou takřka totožně zařízeny. Zdroj: VOA Arquitetura

Zdroj: VOA Arquitetura

Fotogalerie:

Proč zkoušet světla v temné komoře?


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login