Návštěvy bytů

Rekonstrukce 150 m2 velkého bytu: Získali více světla i úložných prostor

Od   | 

Mladá rodina žije aktivním životem, ale přesto se ráda vrací domů, kde na ně čeká oáza klidu a pohody. A právě tu mají v tomto útulném bytě, který svým skandinávským stylem a kombinací materiálů evokuje interiér horského resortu zapadaného sněhem. Rozlohou má 150 metrů čtverečních a náleží k němu i malá venkovní terasa a zahrádka.

Vstupní prostor nás uvítá minimem nábytku a originálními pastelovými věšáky. Zdroj: Normless Architecture Studio

Před nastěhováním ale byt prošel velkou rekonstrukcí, při které došlo k otevření prostoru, a to díky odstranění příčky, místo které sem bylo zasazeno šestimetrové okno s výhledem na terasu. Tím se celý prostor maximálně prosvětlil a otevřel směrem do zeleně, což mu samozřejmě nebývale prospělo.

V rozšířené chodbě, směřující do centra dění, najdeme i pracovní stůl. Zdroj: Normless Architecture Studio

Jakmile vstoupíme do bytu, dýchne na nás velmi příjemná atmosféra, vytvořená díky kvalitnímu dispozičnímu řešení a použitým materiálům a barvám. Základem je neutrální kombinace šedé, bílé a černé doplněné dřevěnými prvky. Z polyfunkčního otevřeného prostoru, který nás uvítá, se vchází do dalších místností – ložnice, dětského pokoje, koupelny a pokoje pro hosty. V poměrně široké vstupní chodbě nechybí pracovní kout s výraznou členitou knihovnou.

Kam pro závěsná svítidla?

 

V srdci bytu ihned upoutá pozornost krb, který vytváří romantickou atmosféru a zároveň slouží jako designový prvek. Stěna, navazující na krb, byla rozšířena natolik, že vznikl i prostor pro sezení, které využívají jak majitelé, tak i početnější návštěva. Přestože v bytě převažují bílé stěny, kolem krbu a v jeho okolí byla aplikována dekorativní stěrka, která zvýrazňuje sádrokartonem vytvořené plastické obložení. Zajímavým kontrastem je také zavěšené svítidlo v obývacím pokoji, které přestože evokuje industriální styl, do interiéru skvěle zapadá.

Obývací “stěna” je vytvořená sádrokartonem, tvar je pak zvýrazněn stěrkou. Zdroj: Normless Architecture Studio

Součástí obývacího pokoje je pohodlná sedací souprava s dekorativními polštářky doplněná křesílkem a konferenčními stolky různých barev, tvarů i velikostí. Ty mají kovovou konstrukci a na desku byly použity bílo-šedé dlaždice. Světlý ráz interiéru oživují abstraktní obrazy i pokojová zeleň.

Kde mají největší výběr nástěnných svítidel?

 

Přestože je kuchyně s obývacím prostorem a jídelním stolem spojena, odděluje je od sebe příčka se zasazeným tabulovým oknem v černém rámu. Nejenže je tak prostor prosvětlený, ale zároveň je i praktické vidět ihned z kuchyně na jídelní stůl. 

Zasazené okno odděluje kuchyni od jídelny, ale zároveň prostory příjemně opticky propojuje. Zdroj: Normless Architecture Studio

Ložnice majitelů je skutečnou odpočinkovou zónou, ke které náleží i vlastní soukromá koupelna schovaná za posuvnými dveřmi. Zde si majitelé dopřáli mohutné, ručně vyráběné cementové umyvadlo. A ani v ložnici nechybí světlé barvy, dekorativní stěrka na stěně i za postelí, ale i zajímavá svítidla či obrazy.

Na ložnici navazuje koupelna. Zdroj: Normless Architecture Studio

Hlavní koupelna sice není největší, ale pro běžný chod domácnosti bohatě postačuje. Najdeme zde kombinaci obkladů bílé, pastelově zelené a šedé barvy. K dispozici jsou pak dvě keramická umyvadla postavená na desku doplněná dvěma zrcadly kopírujícími jejich tvar. Poslední místností, do které jsme nahlédli, je dětský pokoj malé princezny. Bílé stěny, doplněné pastelově zelenou barvou, příjemně kontrastují s růžovými policemi, doplňky a dřevěným nábytkem. Prozatím pokoj obývá batole, a tak je vybavený jednoduše, avšak s přibývajícím věkem bude pokoj stále plnější.

Pastelové barvy do dětského pokoje patří. Zdroj: Normless Architecture Studio

Zdroj: Normless Architecture Studio

Fotogalerie:

 

Jídelní židle musí být bytelná i krásná

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login