Návštěvy bytů

Půdní vestavba okouzlí svým moderním pojetím

Od   | 

Majitelé žijící na venkově se rozhodli vyřešit příležitostné zázemí v Praze, a proto koupili novou půdní vestavbu a vytvořili si tak dokonalé útočiště, které rozhodně stojí za podívanou.

Hned ze vstupního prostoru se dostáváme do chodby, která je řešená jako průchozí šatna. Odtud se návštěvník ocitne v srdci bytu – obývacím pokoji propojeném s jídelnou a kuchyní, kterému vévodí stěna se sytě růžovými akcenty. S nimi dokonale ladí křeslo a koberec ve shodném odstínu. Stěna zároveň vytváří příjemný koutek pro posezení, které je odděleno od kuchyně. Její bílé provedení v kombinaci s horními prosklenými skříňkami se subtilním rámečkem dokonale zapadá do moderního konceptu.

Světlou dubovou podlahu dozdobil čtvercový koberec v růžových odstínech

Kuchyně je navržena do tvaru písmene U  a pult s místem pro vaření je krytý čelem z přírodního dubu. Díky tomuto prvku nevidí strávníci u jídelního stolu, který se nachází v blízkosti sestavy, přímo na kuchyňskou pracovní desku. Nejsou tedy rušeni nepořádkem, který v kuchyni při práci vzniká. Architekt tak jasně vymezil funkční zóny a zároveň dopřál majitelům klidné prostředí. Pohodlně tak mohou na ikonických židlích firmy Vitra vychutnávat pokrm, případně odpočívat.

Kuchyni architekt vymezil pomocí panelů z přírodního dubu

Ve spodním podlaží se nacházejí také dvě ložnice situované do klidnější části bytu s výhledem do dvora. Každá má vlastní koupelnu s toaletou. Majitelé tak mají naprosté pohodlí i soukromí, což byl jejich primární plán.

Křesla jsou ze stálé nabídky firmy Vitra

Velkou parádu v bytě udělají střešní okna, díky kterým vchází do interiéru dostatek denního světla a prostor tak působí vzdušným a odlehčeným dojmem. Tomu napomáhají i zvolené materiály a horní galerie, jejíž podlaha z ocelové konstrukce je vyplněna matným sklem.

Na nově vytvořené ploše tu vznikl odpočinkový prostor s malou knihovnou. Odtud mohou dále majitelé vyjít na střešní terasu, která přímo vybízí k posezení během dlouhých letních večerů.

 

Fotogalerie:

Foto a realizace: Folprecht design, Mgr. A. Martin Folprecht

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login