Návštěvy bytů

Prostorný dům s umělcovou zašívárnou: Útulný domov mladé rodiny

Od   | 

Na domech je příjemné, že zpravidla nabízejí dostatek prostoru pro pohodlné, častokrát až nadstandardní bydlení. A právě takový domov si zajistili mladí manželé. Obývací pokoj s velkými okny do zahrady doslova vybízí k odpočinku a jídelna je skvělým místem pro setkávání s přáteli. A nejen to! Kromě dostatku soukromí tu má majitel i skvělou zašívárnu…

Domov zútulňuje řada textilií. Zdroj: The Room Studio

Než se ale dopracovali k takovému domovu, musel dům projít náležitou rekonstrukcí. Jejím cílem bylo maximálně propojit vstupní prostor s obývacím pokojem a jídelnou. To proto, aby srdce domova bylo propojeno a setkávání nejen rodiny, ale i s přáteli bylo komfortní. Vybouráním nepotřebných příček vznikl 120 m2 velký prostor, který měl sice působit jednolitě, ale zároveň to neměla být jedna nepřehledná místnost. Takového úkolu se architekti ujali na výbornou. Rozdělili ho pomocí specifických designových prvků, jako například vestavěného modulu z dřevěných lamel, pod kterým je prostor pro čtení a relaxaci, zároveň se z druhé strany nachází pohodlné sezení se dvěma pohovkami i křeslem.

Originální světla pro originální bydlení

Dalším přáním majitelů byl velký, bytelný a prostorný jídelní stůl, pro který se našlo místo u francouzských oken, kterými se zároveň vychází do zahrady. Dřevěný stůl doplnili o pohodlná, šedě čalouněná křesílka, která skvěle ladí s výraznými lampami nad stolovou deskou. Právě osvětlení, stejně jako další doplňky, jako jsou odkládací a konferenční stolky či obrazy, vybírali majitelé velmi pečlivě. Stejnou práci si dali s výběrem textilních dekorací. Koberce vymezují jednotlivé zóny a zároveň zútulňují velký prostor. Římské rolety skvěle navazují na čalounění sezení doplněného řadou barevných polštářků.

Majitelé si přáli velký jídelní stůl. Zdroj: The Room Studio

Dřevěný modul zároveň vytvořil pevnou oporu zabraňující přímému pohledu mezi jednotlivými zónami. Také je doplňkem pro úložný nábytek s prosklenými dvířky. Celek doplňují výtvarná díla, a skvěle tak zapadají do prostoru.

Dřevěný modul je zároveň pevnou oporou mezi obývákem a relaxační částí. Zdroj: The Room Studio

Království nejmenších

V domě se nacházejí dva dětské pokoje. Zařízeny jsou účelně. Nábytek na míru vyplňuje každý centimetr čtvereční, a poskytuje tak útulné zázemí malým obyvatelům. Sestavy jsou navrženy podél stěn, na postel s bohatým úložným prostorem navazuje pracovní stůl. Naproti je pak prostorná šatní skříň i místo pro posezení. Zatímco dívka má pokoj v růžových a fialkových tónech, chlapec má mužnější provedení. Hnědé a modré tóny sem dokonale zapadnou.

V dívčím pokoji nechybí růžová a fialová. Zdroj: The Room Studio

Pokoj syna se nese v “mužských” barvách – hnědé a modré. Zdroj: The Room Studio

Umělcova zašívárna je vidět

Jedním z požadavků bylo při rekonstrukci zřídit i hudebnu – prostor pro bubny, piano a další hudební nástroje. Přestože místnost navazuje na velkorysý společenský prostor, je možno ji oddělit. K tomu slouží posuvné dveře s výraznou kresbou, která je zároveň i dekorativní prvkem prostoru. Zatímco v obytném prostoru si majitelé hráli s barvami, sem volili neutrální základ, který dává vyniknout nástrojům. Místnost je také koncipována jako kancelář, k dispozici tu jsou dva pracovní stoly, nechybí prostor pro ukládání.

Zašívárna – to je samostatná místnost, která slouží jako hudebna. Zdroj: The Room Studio

 

Fotogalerie:

Dopřejte si barevný dřez a slaďte k němu i baterii


You must be logged in to post a comment Login