Návštěvy bytů

Prostorný dům plný světla: Směs stylů je příjemným kořením interiéru

Od   | 

Otevřený a prosvětlený dům svou velkorysostí přilákal mladé majitele a okamžitě si získal jejich srdce. A přestože je pár zatím bezdětný, skvěle se dá tento prostorný dům přizpůsobit i cupitání dětských krůčků. 

Návštěvu rodinného domu zahajujeme v přízemí, ze kterého je výhled na malebnou krajinu. Tvoří ho jedna velká místnost, kde najdeme obývák, malou pracovnu, kuchyni a jídelnu. V celém interiéru se prolínají světlé barvy v kombinaci s přírodními materiály a lehkým nádechem černé barvy, která vytváří příjemný kontrast. Nechybí ani pár nápadných prvků, jako je třeba televize posazená na jednu nožku nebo designové svítidlo. Velmi důležitým doplňkem v interiéru je sklo. Zakomponováno je v podobě desky jídelního stolu i konferenčního stolu.

Velká okna směrovaná do zahrady jsou sama o sobě výrazným dekorativním prvkem. Zdroj: Zarta Studio

V obývací části najdeme stropní ventilátory, které dnes vídáme už jen málokdy. Starají se však o cirkulaci vzduchu. V rohu místnosti byl prostor vyčleněn pro malý pracovní kout. Vedle něj vévodí velká otevřená police, sloužící jako knihovna i odkladiště suvenýrů z cest. Sedací soupravu majitelé zvolili ve výrazné zelené barvě, která díky sametovému provedení do místnosti vnáší pocit luxusu.

Obýváku dominuje výrazně zelená sedačka. Zdroj: Zarta Studio

Kuchyně byla díky otevřenému prostoru situována pod střechu a úložné prvky najdeme i pod schodištěm. Vysoké stropy v této části domu dodávají prostoru další rozměr a zkosená střecha je v tomto případě opravdovým skvostem – architekti ji obložili dřevem. Kuchyňský nábytek byl vybírán s největší pečlivostí. Světlý korpus skříněk ladí s černou pracovní deskou a úchytkami. Pod schodiště byly na míru vyrobeny kuchyňské skříňky, které slouží jako hlavní úložný prostor. A ani tady nechybí doplněk v podobě barevného koberce a v rohu místnosti spatříme velký příborník pro sváteční nádobí.

Kuchyně je umístěná pod šikminu. Zdroj: Zarta Studio

Zajímavým prvkem v interiéru je také otevřené schodiště opatřené jednoduchým černým zábradlím. V horním patře najdeme tmavě obloženou stěnu, která se zbytkem interiéru tvoří nevšední kontrast. S výjimkou kuchyně jsou v celém domě na podlaze položeny dřevěné palubky. V otevřeném patře byla přímo na chodbě vytvořena malá relaxační zóna s televizí, kde nechybí pohodlné žluté křeslo, na němž je jedna radost usednout s oblíbenou knihou.

V horním patře byla vytvořena malá relaxační zóna se žlutým křeslem.  Zdroj: Zarta Studio

Ložnice majitelů je prostorná a její jedinečnost spočívá v tabulových oknech, starodávné komodě, zrcadle nebo romantické posteli v kovovém provedení. Noční stolky po obou stranách postele byly zvoleny v dřevěném dekoru, které místnost zjemňují. Celý prostor charakterizuje nadčasová kombinace bílá s černou. Nechybí barevný koberec a k romantické atmosféře velkou měrou přispívá osvětlení na čele postele.

Zdroj: Zarta Studio

Fotogalerie:


You must be logged in to post a comment Login