Kuchyně

Na návštěvě v jednom domě a dvou kuchyních

Od   | 

Při tomto návrhu interiéru a následné realizaci byl úkol jasný. Zařídit dvě kuchyně ve dvou patrech rodinného domu a dokázat, jak je možné propojit jeden styl v celém interiéru domu. Majitelé již před samotnou realizací preferovali světlé odstíny, které prostor rozzáří a opticky zvětší, a tak se také stalo.

Bílé korpusy jsou doplněny matnými bílými dvířky s vodorovnými nerezovými prohlubněmi. Pracovní deska byla vybrána tak, aby k bílé barvě skvěle ladila. Kuchyně v prvním poschodí je prostorná a byla realizována ve dvou liniích. První slouží jako hlavní pracovní prostor, přičemž po pravé straně byly umístěny vysoké skříňky, do kterých se hodí panelové umístění mikrovlnné a klasické trouby a ostatní poslouží jako úložný prostor pro suroviny. Druhou linii kuchyně tvoří ostrůvek, který je přisunutý z boku ke zdi.

Záda kuchyně chrání deska z mléčného skla

Na ostrůvek byla umístěna indukční deska a nad ní designová digestoř v podobě nerezového válce. Na ostrůvek bylo možné decentně navázat jídelnu, kterou tvoří kulatý bílý stůl a pět židlí v bílé barvě doplněnými dřevěným dekorem. Dostatek světla zajišťují nejen velká okna, ale i jedinečné designové osvětlení nad jídelním stolem, které bylo do České republiky přivezeno pouze kvůli této realizaci. Prosluněnost místnosti ještě podporuje podlaha v dekoru světlého dřeva, která místnost více zútulní.

Majitelé upřednostnili uspořádání varné desky a dřezu proti sobě.

Kuchyně ve druhém patře byla trochu složitější a musela se opravdu dokonale rozplánovat. Jedná se totiž o vcelku malý prostor, kde majitelé požadovali, stejně jako v prvním patře, realizovat plně funkční a vybavenou kuchyni. Místnost je úzká, a proto se muselo dobře promyslet rozmístění dřezu spolu s ostatními kuchyňskými spotřebiči. Kuchyně nakonec byla zvolena do tvaru písmene L přičemž do volného prostoru byl umístěn kuchyňských ostrůvek, na který navazuje v jedné linii jídelní stůl.

V části kuchyně do tvaru písmene L se vešel dřez, včetně vestavěných skříněk sloužících nejen jako úložný prostor, ale zároveň tu vznikl prostor pro kuchyňské spotřebiče. Ostrůvek byl stejně jako v první kuchyni vybaven indukční deskou a stejnou designovou digestoří. Aby úzká kuchyně získala alespoň trochu místo pro odkládání a uschování věcí, pokračovala kuchyně dále až do obývacího pokoje v podobě dolních skříněk, přičemž horní skříňky nahradily nepravidelně rozmístěné police na zdi. Všechen nábytek byl teda vytvářen na míru s ohledem na designovou stránku místnosti, ale také funkčního skladovacího prostoru. Bílá barva nábytku dokonale kontrastuje spolu se stylovou betonovou stěrkou. 

 

Fotogalerie:

Realizace a foto: DEHO design your home

Kde nejen takovou kuchyni pořídit?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login