Kuchyně

Na návštěvě v nevelké kuchyni, ve které se kladl důraz na přírodní materiály

Od   | 

Při zařizování této kuchyně byl důraz kladen zejména na to, aby majitelé měli vše po ruce, a aby v prostoru zbytečně nic nevyčnívalo. Výsledkem se stala moderní a vzdušná kuchyně, ve které je radost vařit.

Na přání majitelky je pracovní deska maximálně velká, proto je mycí a varné centrum na koncích sestavy

Kuchyně je součástí společenského prostoru rodinného domku a je situována tak, aby kuchařka měla výhled do celého prostoru a mohla tedy být při práci s ostatním v místnosti. Sestava je navržená do tvaru písmene L, přičemž ve zbylých dvou stěnách jsou vestavěné nejen spotřebiče, ale také dostatek úložných prostor. Díky tomu nebylo nutné přidávat ke spodním skříňkám horní skříňky, a sestava byla doplněna pouze otevřenými policemi a speciálními nástěnnými lištami pro kuchyňské pomocníky. Tím kuchyně získala na vzdušnějším dojmu, o co majitelé od začátku usilovali.

Tvar zamezuje přímému pohledu do kuchyně

Dvířka jsou v provedení bílý lesk a mají speciální vestavěné úchytky, což přidává na jednoduchém dojmu. Pracovní deska z lamina je v imitaci světlého dřeva, stejný dekor použili majitelé i na podlaze. Kuchyni osvětlují LED pásky umístěné ve sníženém podhledu, který je navíc doplněn bodovými svítidly. Tím je prostor dostatečně osvětlen. K tomu přispívá i velké okno, kterým majitelka může pozorovat dění na zahradě. 

Všimněte si na stěně speciálních lišt, do kterých je možné umísťovat kuchyňské nářadí.

Na kuchyni logicky navazuje jídelní stůl, který majitelé vybrali rovněž ze světlého dřeva a doplnili ho židlemi s koženým čalouněním v bílé barvě. Jídelní plochu osvětluje závěsné svítidlo v moderním duchu, které celkově podtrhuje moderní pojetí kuchyně.

Fotogalerie:

Foto a realizace: DEHO design your home

 

Kde nejen takovou kuchyni pořídit?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login