Návštěvy bytů

Nápaditě řešený bungalov: Vzdušný prostor i okna dotvářejí dokonalé bydlení

Od   | 

Tento moderní dům splňuje všechno, co si mladí majitelé přáli. Jelikož zatím nemají potomky, nevadilo jim zdlouhavé vybíhání stavebního povolení ani nekonečné plánování. A protože využili i služeb architekta, jejich nový domov je navržen přesně tak, aby splňoval všechny jejich nároky na pohodlný život.

Obývací pokoj opticky rozdělen na dvě části byl skvělým nápadem. Spojená místnost by byla až zbytečně velká. Zdroj: Arkiteó

Velkým plusem novostavby jsou prostorná okna, díky kterým je celý dům prosvětlený. Benefitem je také možnost vstupu z jídelny přímo na zahradu. Centrem domu je velký polyfunkční prostor, který tvoří dva obývací pokoje, jídelna a kuchyně. Obývací pokoj je rozdělen na dvě části polopříčkou, která z jedné strany disponuje příjemným krbem. Menší obývací pokoj slouží pro sledování televize a zábavu s přáteli, přičemž ten druhý je vybavený pohodlnými křesílky s výhledem na krb. Na rozdělenou obývací část navazuje jídelna a dále kuchyňská linka.

Mrkněte, jak černé kliky sluší dveřím

K návrhu interiéru přizvali majitelé šikovné architekty ze studia Arkiteó. Právě oni pojali velkou obývací část jako možnost pro vytvoření dvou zón, z nichž jedna je spíše na zábavu a druhá na odpočinek. Za úkol si také dali prosvětlit každé zákoutí domu. Po celém prostoru tak najdeme velká francouzská okna a v chodbě, či jiných malých místnostech byly navrženy světlíky. Dostatek světla ještě podtrhuje podhledové osvětlení a LED bodovky. Do světlého interiéru si tak majitelé mohli dovolit vytoužený černý nábytek a doplňky, které na bílých zdech vytvářejí zajímavý kontrast. Například celá obývací stěna s otevřeným policovým systémem byla zvolena v matné černé, což prostoru vůbec neuškodilo. Teplý odstín a pocit útulnosti dodává dřevěná podlaha ve světlém odstínu.

Díky dostatečně prosvětlenému domu si majitelé mohli dovolit černé vybavení. Zdroj: Arkiteó

Při návštěvě domu jsme nevynechali ani ložnici, která poskytuje majitelům dostatek místa pro spánek a odpočinek. Dům disponuje prostornou šatnou, proto nebylo třeba místnost plánovat příliš velkou. Žádné skříně se sem totiž nemusely vejít. Stejně jako ostatní část domu i v ložnici zůstaly stěny v čistě bílé barvě, podlaha ve světlém dřevě a posteli s nočními stolky dominuje černá barva. Majitele jsou spíše praktičtí, a proto v domě nenajdeme příliš předmětů navíc, vše je maximálně funkční a zároveň elegantní.

Ložnice sice není největší, ale pro pohodlný spánek poskytuje dostatek místa. Zdroj: Arkiteó

Samozřejmostí domu jsou i dostatečně velké dva dětské pokoje, které v budoucnu zaplní dětský smích a množství hraček. V blízkosti ložnic najdeme také koupelnu spojenou s toaletou. Majitelé původně chtěli toaletu od koupelny oddělit, ale protože si už dlouho přáli vířivku, rozhodli se toaletu umístit do koupelny a ušetřit tak místo pro tuto relaxační zónu.

Zdroj: Arkiteó

Fotogalerie:

Zajímavé nápady pro nepřímé osvětlení

 


You must be logged in to post a comment Login