Návštěvy bytů

Moderní dům uprostřed chráněné krajinné oblasti dostane do kolen každého

Od   | 

Manželé se společně s dětmi rozhodli z rušného velkoměsta přestěhovat do domu uprostřed přírody, kde by byli všichni spokojeni. A protože se dům nachází v chráněné krajinné oblasti, musel splňovat nejrůznější pravidla, jako je předem určený sklon střechy, materiál fasády, ale také například umístění kotce pro psa. A protože rodina už v jednom domku bydlela, měla jasnou představu o tom, jak by jejich nový domov měl vypadat. 

Hned za vchodovými dveřmi se návštěvník ocitne v prostorné hale, na kterou navazuje samostatná místnost, určená pro uskladnění bund, kabátů a nechybí prostorný botník. Šestnáct schodů, po kterých se vystoupá do hlavního obytného patra, tu vzniklo kvůli svažitosti pozemku. A protože se nahoru musí dopravit i nákupy a další častokrát těžší věci, byl zde vybudován menší výtah, který je přepraví nahoru. Rozlehlá hala ve světlých barvách vypadá skvěle, dokonce zde byla umístěna červená stylová pohovka, která občas rozhodně přijde vhod. Podsvícené schodiště které vede do obytného prostoru, se nese v dekoru dřeva – v kombinaci s šedým kamenem na zdech a nerezovým zábradlím tvoří skvělou kombinaci.

Hned za vstupem do domu se návštěvník ocitne v prostorné hale.

Kromě dostatečného místa vstupní hala také disponuje menším výtahem, který byl zde vybudován pro přepravu těžších věcí do horního patra. Zejména se osvědčil po velkém nákupu, který se do výtahu umístí a vyjede až nahoru do kuchyně. Z místnosti vedle výtahu byla vybudována prostorná šatna pro boty, ale i bundy a kabáty.

Výtah vyveze těžký nákup do patra. Nechybí tu šatna na boty, bundy a kabáty

Prostorná kuchyně od firmy Brick byla navržena v jedné linii pod okno. Doplněna je prostorným kuchyňským ostrůvkem s barovým pultem. Celá sestava se nese v kombinaci bílý lak a tmavší dřevo, které si majitelé z důvodu prosvětlené místnosti mohli bez obav dovolit. Vybavení celé kuchyně poskytuje skvělý komfort pro vaření. Po pravé straně jsou vysoké úložné skříňky se zabudovanými spotřebiči. K dispozici tu je pečicí i mikrovlnná trouba a kávovar. V blízkosti kuchyně umístila architektka jídelní stůl se židlemi, od kterého je vidět přes speciálně navržené ateliérové okno do okolní chráněné krajinné oblastí. Zajímavostí v interiéru představují také stylové dřevěné trámy zdobící celý prostor.

Prostorná kuchyně vypadá skvěle.

Obývací pokoj je propojen spolu s kuchyní, avšak prostor je výškově rozdělen dvěma schody. Místnosti dominuje atypická krbová vložka, která je výrazně větší vzhledem k celé dispozici prostoru. Obezdění krbu tvoří šedý kámen, který sem pokračuje ze vstupní haly. Barevně na něj navazuje prostorná sedací souprava. 

Kromě červené komody zde nalezneme neutrální barvy a tóny.

Ložnice manželů se taktéž nese ve světlých barvách, najdeme tu zejména bílou a krémovou barvu v kombinaci se dřevěnými prvky. Prostornou manželskou postel doplňují dva noční stolky, do kterých se vejdou všechny nezbytnosti. Skvěle vypadají i zabudovaná světla přímo v trámech. Celkový dojem podtrhl obraz rozdělený na tři části, který celé místnosti dodává šmrnc.

Ložnice manželů je laděna do zemitých barev.

Mezi ložnicí a soukromou koupelnou byla navíc navržena praktická, prostorná šatna, která pojme veškeré oděvy manželů. Oblečení a další věci jsou schovány do vestavěných skříní, které díky zrcadlům na dveřích pomáhají kontrolovat vzhled při odchodu.

Ložnici a koupelnu propojuje prostorná šatna.

I koupelna navazující na ložnici manželů má okno, což přispívá k celkově výborné atmosféře prostoru. Majitelé si přáli prostorný sprchový kout, což se skvěle podařilo díky řešení walk-in.  Kout je tedy řešen pomocí sprchového žlabu a jednoduché sprchové zástěny. Díky velkorysému prostoru bylo možné vybudovat hned dvě sprchové jednotky vedle sebe. Naproti je prostorná nábytková stěna se dvěma zapuštěnými umyvadly. Sestavu doplňuje zrcadlo po celé šíři stěny. 

Koupelna navazující na ložnici manželů.

Dva dětské pokoje využívají obě děti společně a nalezneme v nich jak prostor pro hraní a učení, tak i pro spaní. Dětské pokoje jsou odděleny posuvnými dveřmi. Proto mohou čas trávit spolu, nebo mohou pokoje oddělit. Z dětské ložnice je navíc možné vyjít přímo na zahradu, což místnosti dodává na atraktivitě. Jako barva zde byla vybrána světle žlutá, která v kombinaci s bílou a dřevem vypadá dokonale.

Dětský pokoj pro obě děti nese světlé barvy.

Mezi dětskými pokoji jsou posuvné dveře, takže mohou být spolu, ale také nemusí.

Na dětské pokoje navazuje samostatná koupelna, která nese stejně žluté odstíny jako dětské pokoje. Zde navrhla architektka zaoblené tvary, to kvůli bezpečnosti, k dispozici je sprchový kout.

Dětská koupelna je rovněž ve žlutém provedení.

Součástí domova je interiérový bazén, na který navazuje příjemné posezení. V letních měsících lze francouzská okna otevřít, čímž se interiér propojí se zahradou. V této relaxační části nechybí wellness, domácí posilovna s aerobními stroji a část prostoru zabírá nemalá vinotéka.

U bazénu nechybí posezení. V teplých dnes se otevřou francouzský okna a k dispozici je i zahrada

Fotogalerie:

Realizace: E.H. Studio, Foto: Iveta Kopicová

Kde najdete nádherné textilní dekorace?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login