Návštěvy bytů

Kreativní variabilní stěna uprostřed bytu aneb jak vypadá bydlení spisovatele

Od   | 

Jak může vypadat bydlení úspěšného spisovatele? Tento byt o velikosti 120 metrů čtverečních o tom hodně vypoví. Než se tu totiž majitel zabydlel, byl realizován kompletní vizuální návrh a následná rekonstrukce. Architekti pro spisovatele navrhli přímo uprostřed bytu variabilní stěnu, díky které získal prostor hned několik využití.

Stěna má železnou konstrukci, která je vyplněna modrými laminátovými panely a sklem. Zároveň byla navrhnuta tak, aby mohla být zavřená, pokud chce spisovatel mít klid na psaní, anebo může zůstat naopak otevřená. Uprostřed místnosti byla nainstalován posuvný rám, ke kterému byly kolmo vytvořeny kovové lišty shodného designu. Na jejich koncích dominuje elegantní osvětlení, které poskytuje dostatek světla jak pro pracovnu, tak i pro část obývacího pokoje. Zadní strana stěny slouží jako nosná zeď pro pracovní stůl, který je starožitný a velmi cenný.

Stěnu tvoří laminátové panely a zrcadla. Zdroj: Studio Doppio

Na variabilní stěnu navazuje v obývacím pokoji prostorný stůl, který slouží pro posezení s přáteli, jako jídelní stůl, i působivý prvek. Obývací pokoj tvoří klasická obývací stěna, kterou řadíme do 70. let. Původně měla naprosto jiný vzhled, ale majitelé ji nechali rozebrat a sestavit úplně jinak. Proti obývací stěně stojí  modro-šedé jednoduché sofa doplněné starým koženým křeslem s kovovou konstrukcí. V celé obývací části byla položena dřevěná podlaha v tmavším odstínu, který se s bílou barvou stěn dokonale doplňuje.

Stěny v obývacím pokoji dekorují závěsné systémy plné knih, nechybí stylové uzavřené skříňky. Zdroj: Studio Doppio

Součástí obývacího pokoje je také prostorná knihovna, kterou majitel pojal v čistě minimalistickém vzhledu. Poličky tvoří jednoduchý bílý kov v tenkém provedení, díky kterému na bílé zdi přímo splývají. Pokrývá jednu celou stěnu a díky nesourodým barevným knihám, celek vytváří i působivý dekorativní prvek.

Minimalistická knihovna nenarušuje jednoduchost bytu. Zdroj: Studio Doppio

Kuchyně se skrývá za posuvnými skleněnými dveřmi a není nikterak velká. Proto bylo zařízení kompletně vyrobeno na míru. Sestava je navržena do tvaru L, přičemž užší část linky pod oknem byla vyhrazena varné desce a zabudované troubě a delší strana podél stěny pro mycí centrum spolu s pracovní částí. V kuchyni nenajdeme moc úložného prostoru, a proto ho kompenzují prostorné police na stěně. V kuchyni byla kvůli praktičnosti vybrána vinylová krytina s dekorem betonu, která příjemně ladí s dřevěnou linkou.

Menší jídelní stůl najdeme přímo v kuchyni. Zdroj: Studio Doppio

Také koupelna byla zařízena jednoduše a prakticky. Celá byla stejně jako kuchyně vyrobena na míru daného prostoru. K dispozici je prostorný sprchový kout,  umyvadlo s odkládací deskou a úložný nábytek. Zajímavostí koupelny je hra linií, kde se střídají jak šikmé, tak i moderně zaoblené tvary – například na umyvadle nebo netradičně tvarovaném zrcadle.

Koupelna je navržená velmi jednoduše. Zdroj: Studio Doppio

 

Fotogalerie:


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login