Návštěvy bytů

Kompletní rekonstrukce domu pod taktovkou pilné ženy

Od   | 

Dvoupatrový dům z roku 1975 prošel nelehkou, ale zato velmi povedou rekonstrukcí. Celou proměnu si majitelka, paní Denisa, navrhovala sama, a to včetně kuchyňské sestavy. Proto není divu, že si tak naplnila veškerá očekávání a splnila sny.

Cílem bylo vytvořit čistý, moderní a klidný domov, kde bude velký jídelní stůl, u kterého se sejde celá tříčlenná rodina. Během rekonstrukce došlo ke kompletní změně dispozice. V přízemním patře se dříve nacházela velká vstupní hala s otevřeným schodištěm, pokojem, černou kuchyní, kotelnou a spíží. Majitelé nechali vstupní halu zmenšit a obezdít schodiště. Původní pokoj nyní slouží jako pokoj pro hosty a díky rekonstrukci vznikla v dolním patře také nová místnost, která slouží jako koupelna.  

 

O patro výš došlo také ke kompletní změně dispozice. Díky vybourání příček tu vznikla velká místnost o velikosti 12 x 5 metrů, který nyní slouží jako obývací pokoj spojený s jídelnou a kuchyní snů. Vše je zde laděno do šedé barvy – betonu, v kombinaci se dřevem a bílou barvou. Světlá vinylová podlaha skvěle kontrastuje s tmavším dřevěným nábytkem, zeleným dekorativním kobercem i šedou sedací soupravou. Místnost oživuje nepřehlédnutelní tapeta s geometrickými vzory.

Kuchyně byla vyrobena a navržena na míru. Na přání majitelky mají dvířka spodních skříněk dekor ořechu, horní skříňky zdobí lesklá bílá. Součástí sestavy je barový pult se židlemi pro příjemné posezení. Nechybí vestavěné spotřebiče v sestavě skříní navržených od země až ke stropu, které zároveň slouží jako spíž.

V horním patře byla nově vybudována také útulná ložnice s prostornou šatnou a vznikla tu velká koupelna. V ní bylo možné nově vybudovat kromě sprchového koutu i vanu. Majitelé nový domov skutečně proměnili od základu, dispozičně ho přizpůsobili současným trendům i vlastním potřebám a barevně ho majitelka pojala nadčasově. Tak, aby vynaložené úsilí bylo dokonalé i za několik let. O tom, že se výsledek vydařil, svědčí i fakt, že se rekonstrukce dostala mezi úzký výběr  finalistů v soutěži o Rekonstrukci roku. 

Fotogalerie:

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login