Návštěvy bytů

Když se chytře propojí interiér s exteriérem, vzniká skvělé bydlení

Od   | 

Kvůli svažitému pozemku byl tento dům postaven ve třech patrech. I tak je ale díky kvalitní dispozici a architektonickému řešení každá část maximálně propojena s exteriérem. Nejen o to šlo majitelům na prvním místě.

Hlavní obytný prostor se nachází ve druhém patře a vstupuje se do něj od příjezdové cesty. Právě z toho důvodu tu je i vjezd do garáže, která se logicky nachází v blízkosti kuchyně, takže majitelka nese nákup co nejkratší cestou přímo sem. Kuchyně je součástí polyfunkčního prostoru a navazuje na ní jídelní stůl a dále prostorná sedací souprava, která je situovaná směrem k televizi. Místnost zakončují pohodlná křesílka otočená směrem ke krbu.

Přestože byl dům dokončen už před více lety, díky použitým materiálům působí stále moderně a nadčasově. Výrazným prvkem je beton, který je pohledově ponechán na stěnách i na stropech a který je na jedné ze stěn doplněn černými ocelovými pláty. Tyto industriální prvky zjemňuje dubové dřevo, použité na podlaze, na celé kuchyňské sestavě i jídelním stole. Barevný akcent tvoří v interiéru červené jídelní židle, křesla a několik solitérních doplňků. 

Zatímco nábytek je vybrán s jednoduchými nerušivými tvary, interiér rozveseluje řada designových svítidel. Ať už je to kolekce zavěšených lamp s bílým výrazným stínítkem, či stojací lampy, které dotvářejí tu správnou podobu moderního interiéru. Jeho atmosféru podtrhuje i výhled do přírody, který zajišťují velká ateliérová okna zakomponovaná po celé jižní fasádě domu. 

Jimi mohou majitelé pozorovat okolí i z červených křesílek, která dotvářejí celkovou kompozici a jsou kontrastním prvkem ke krbu začleněnému do stěny v rohu místnosti. V ní se našlo místo nejen pro krbovou vložku, ale i pro uložení dřeva. Celá část díky obložení černým plechem navazuje na celkové řešení interiéru a je zjemněna posuvnými skleněnými dveřmi s přírodním motivem.

Ložnice manželů s vlastní koupelnou a šatnou se nachází o patro výš, kam se dostáváme po dřevěném schodišti odděleném stěnou ze skla. Díky ní působí schodišťový prostor větším dojmem. K tomu přispívají i vestavěné skříně s dveřmi vysokými až ke stropu.  

I z ložnice je překrásný výhled, a to díky francouzským oknům, kterými majitelé vycházejí na prostornou terasu. Tato soukromá část se nese v nadčasovém provedení v kombinaci dubu s antracitovou barvou doplněné bílou. Šatna je situována do samostatné místnosti, a tak v oáze odpočinku je jen nejnutnější nábytek, což ve výsledku dodává prostoru na vzdušnosti. Osvětlení je tu nepřímé, pomocí LED pásku zabudovaného v podhledu.

Velmi elegantního vzhledu bylo dosaženo díky kombinaci materiálů i v koupelně. K dřevěné podlaze je na jedné ze stěn použit speciální bílý štuk. Ve sprchovém koutu a v blízkosti vany pak jednoduchá bílá mozaika. Díky většímu prostoru bylo možné navrhnout vanu do prostoru, takže vyniká její geometrický tvar, sprchový kout walk-in je oddělen jen skleněnou zástěnou a jemnými bílými sprchovými voály, dotvářejícími celé místnosti něžný náboj.

Dětské pokoje se nacházejí v přízemí. Dále tu najdeme i samostatnou šatnu, koupelnu a zázemí domu. A ani tady nechybí propojení s exteriérem – děti tu vycházejí přímo do zahrady, a tak na ně zbylo to nejlepší (alespoň podle našeho soudu).

Fotogalerie:

Foto a realizace: OK Plan

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login