Návštěvy bytů

Domek ze slavných “šedesátek” v novém kabátě: Pouhých 45 m2, a přesto docílili pohodlného bydlení

Od   | 

Historická vila ze 60. let minulého století potřebovala kvůli zastaralému designu i nevyhovujícím funkčním prostorám kompletní rekonstrukci. Hned od počátku byl kladen důraz na rozšíření celkové velikosti a zajištění průchodu denního světa, což bylo do té doby nedostatečné. Architekti si s konceptem skutečně pohráli, ostatně výsledek můžete posoudit sami.

Sedací souprava v tomto případě není dominantou obývacího prostoru. Zdroj: Flussocreativo Design Studio

Největší změnou se ve vile stalo propojení kuchyně a obývacího prostoru. Tím došlo k vytvoření příjemného a vzdušeného prostoru pro každodenní život rodiny. Vchod do domu získal nové stropní osvětlení a velký portál vyrobený z lakovaného dřeva. Povrchová úprava je stejná jako stěny, což umožnilo výborné splynutí s celkovým konceptem místnosti. Po celém domě spolu veškeré zařízení harmonicky ladí. Bylo velmi důležité, aby byl prostor vyvážený a elegantní.

Obývacímu pokoji dominuje krb, elegantně zasazený do tohoto prostoru. Kontrastně působí dřevěná přilehlá stěna, která zároveň funguje i jako optické oddělení kuchyně od obývací části a moderního houpacího křesla se zeleným polstrováním. Zelená patří k oblíbeným barvám majitelů a byla použita i na skříňku pod televizi. Nechybí samozřejmě pohodlná sedací souprava a zelené květiny ve vysokých bílých květináčích, které dodávají místu život a jsou výrazným dekorativním prvkem.

Dřevěná stěna v obývacím prostoru jej opticky odděluje od zbytku místnosti. Zdroj: Flussocreativo Design Studio

Jednotná podlaha celý prostor krásně sjednocuje. Zdroj: Flussocreativo Design Studio

Jídelní část je umístěna přímo v kuchyni, ale oddělená od obývacího prostoru zdí, která zde byla úmyslně ponechána právě proto, aby přísedící měli při jídle soukromí a nerušili se vzájemně s těmi, kteří jsou v obývacím pokoji. Opět je viditelná preference zelené, zde konkrétně na židlích se zeleným polstrováním. Propojení obou místností proběhlo skutečně velmi dobře. Vznikl větší prostor, ale zároveň stále zůstalo dostatek soukromí a člověk má pocit, že se může “někam schovat”. Sjednocení celého prostoru umožnila použitá dřevěná podlaha ve stejném designu.

Prostor byl využit po všech stránkách. Kuchyňské skříňky vedoucí až do stropu tak nejsou žádným překvapením. Zdroj: Flussocreativo Design Studio

Kuchyni uspořádali designéři především jako vysoce funkční, ale přidali zároveň také rafinované dekorace, které odpovídají současným trendům. Zároveň však nenarušují původní esenci tohoto domova. Protože se zde vaří často pro hodně lidí, muselo tomu odpovídat i vybavení. Nechybí tak velká plynová varná deska nebo rozměrnější trouba. Veškeré vybavení je nerezové a vestavěné. Další pracovní prostor poskytuje kuchyňský pult. Na něj je možné pokládat talíře, využít jej jako servírovací stůl nebo na něm připravovat občerstvení pro rodinu či hosty. Kuchyňská linka s bílými skříňkami a dřevěnou pracovní deskou působí velmi příjemně. Dokonale ladí s dřevěným jídelním stolem, který je součástí této místnosti.

Nezapomeňte na stylová svítidla

Navzdory skromné ploše o 45 metrech čtverečních došlo k prosvětlení celého domu a získání velmi příjemného prostoru ideálního pro pohodlný život. Zde je vidět, že každé bydlení může vypadat dobře a každý “problém” lze vyřešit. Kvalitní provedení a důraz na detaily vytvoří ráj v jakémkoliv prostředí.

Fotogalerie:

Proč si pořídit sprchovací toaletu?


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login