Návštěvy bytů

Důmyslná rekonstrukce 35 m2: ponechali cihly a vyhráli si s prostorem

Od   | 

Třicet pět metrů čtverečních není zrovna mnoho, vezmeme-li v úvahu, že tu mají žít dva dospělí lidé, kteří rádi pořádají párty. Navíc se usmysleli, že hlavní obytný prostor vymalují černě! I přes to všechno je výsledkem útulný domov s dostatkem úložných prostor, ve kterém je cítit smysl pro design i nejmenší detail.

V hlavním prostoru jsou cihlové zdi natřeny na černo. Zdroj: Replus Bureau

Byt se nachází v původním cihlovém domě, hned v přízemí a má výstup do zahrady, což oceňují nejen majitelé, ale i jejich kočka. Právě cihly sehrály významný prvek při úvahách o celkovém vzhledu interiéru. Majitelé je totiž ponechali ve své původní surovosti a přiřkli jim dekorativní funkci. Zatím co v hlavním společenském prostoru je netřeli v naprosté většině na černo, v koupelně i kuchyni je naopak nechali v surovém červeno-oranžovém provedení. A vůbec jim nevadily rozvody, naopak nechali je přiznané, čímž významně ušetřili za stavební práce.

Díky vysokému stropu bylo možné zakomponovat zvýšené patro. Zdroj: Replus Bureau

Finance naopak investovali do zařízení, které je z velké části na zakázku, na míru prostoru. Hlavní obytný prostor má vysoký strop, a tak bylo možné sem zakomponovat segment s prostorným pódiovým lůžkem. Vychází se na něj po úzkém schodišti se zakomponovaným úložným prostorem. Hořejší část není pochozí, díky tomu se ale prostor pod ním mohl proměnit v prostorné šatny. Také podlahová krytina zůstala v původním provedení, zrenovované parkety dotvářejí příjemnou domácí atmosféru, kterou si majitelé mohou vychutnat třeba při sledování oblíbeného filmu. Jako milovníci kinematografie si do nevelkého bytu pořídili velké plátno, na které vidí nejen ze sedací soupravy, umístěné přímo proti němu, ale i z postele.

Při návrhu zvýšeného patra byl velký důraz kladen na úložné prostory. Pro ty se našlo místo i u postele. Zdroj: Replus Bureau

Kuchyně se nachází v navazující místnosti, a přestože i tady je ponechaná cihlová stěna, z velké většiny je místnost zařízena nově. V rámci industriálního vzhledu se majitelé rozhodli pro betonovou stěrku, která je nejen na podlaze, ale i stěnách. Moderní vzezření docílili kombinací dubového dřeva a matně černé, které jsou použity na kuchyňském nábytku. Nechybí nerezové spotřebiče umocňující celkovou atmosféru. Jednoduché linie “rozbíjí” výrazný lustr se směrově stavitelnými zdroji. Doplněn je několika LED pásky umně schovanými v kuchyňské sestavě.

Kuchyně je v kombinaci moderních materiálů a barev: dubové dřevo, matná černá a betonová stěrka. Zdroj: Replus Bureau

Skutečným skvostem je koupelna, ve které surové cihly vytvářejí podmanivou industriální atmosféru. To vše skvěle podpořeno betonovou stěrkou a svítidly technického vzezření. Jednoduchá bílá sanita doplněná skvostnou baterií od francouzského designéra Philippa Starcka nikoho nenechá na pochybách, že je v bytě, kde majitelé nepodcenili ani ten nejmenší detail.

Ponechané cihly vytvářejí podmanivou industriální atmosféru. Zdroj: Replus Bureau

 

Fotogalerie:

 

 

 

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login