Návštěvy bytů

Otevřený prostor láká denní světlo a výborně koresponduje s tmavým vybavením

Od   | 

Netradiční terasový dům se nenápadně ukrývá v ulici mezi řadou jednopodlažních viktoriánských domů podobného ražení. Nekonvenční pojetí terasy a navazující úzký prostor působí komplexně a poskytuje světlý, otevřený a propojený domov.

Staronový dům prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Zůstala původní fasáda, místnost v přední části domu a vstupní hala. Přístavba v přízemí byla koncipována jako velký a otevřený prostor, který je ale zároveň rozdělen do více intimních koutů prostřednictvím komfortních zón, dlouhých závěsů a různých mobilních dělicích prvků.

Dostatek denního světla a zároveň soukromí zajišťují různé zóny oddělené průsvitnými závěsy. Zdroj: Robert Simeoni Architects

Obývací část je záměrně samostatná, bez nástavby, a tak může do středu domu proudit dostatek světla. Vizuálně je takto propojené přízemí a první patro. Protože interiér je laděn spíše tmavými barvami, bylo zapotřebí zajistit dostatek světla. To poskytuje samozřejmě klasické umělé osvětlení, ale také velké prosklené plochy, kterými dovnitř vchází dostatek světla denního. I přesto, že v celém domě převládají tmavé barvy, nepůsobí ponuře nebo smutně. Je to způsobeno zejména chytrým využitím denního světla prostřednictvím velkých zasklených ploch. Do prostoru vniká dostatek denního světla a pomocí odrazu zrcadel dochází k příjemnému efektu. Nikdy tak nemáte pocit, že se nacházíte v temné chodbě. Tmavé dřevěné trámy velmi dobře korespondují s tmavou dřevěnou podlahou. Na přírodních materiálech si majitelé zakládají a toužili je v novém domově využít co nejvíc.

Dlouhé závěsy zajišťují soukromí

Terasa je šikovně propojena s interiérem, ale když chtějí majitelé posnídat ve své jídelně, která sousedí právě s terasou, v klidu a soukromí, stačí zavřít prosklené dveře a zatáhnou jemné závěsy dlouhé až na zem. Získají tak pocit naprosté intimity a zároveň jim nechybí denní světlo, protože závěsy ho propouští dostatek. Jídelní prostorný stůl výborně ladí s ocelově šedými židlemi.

Mnoho prostoru a velký přepych

Kuchyňská a obývací část je vzájemně propojená a poskytuje dostatek prostoru pro všechny členy rodiny i případné návštěvy. Prostoru jednoznačně dominuje masivní kuchyňská linka s ostrůvkem a vestavěnými spotřebiči. Byla vyrobena na míru a skříňky vedou záměrně až ke stropu. Kuchyň a jídelna jsou orientovány tak, aby využívaly ranního světla. Dominantou obývacího pokoje je prostorná knihovna až ke stropu. Je jasné, že majitelé patří k náruživým čtenářům. Nechybí samozřejmě stylové posezení a moderní vymoženosti. Všimnout si můžete masivního dřevěného schodiště vedoucí do prvního patra.

Obývací pokoj je prostorný s propracovaným osvětlením a příjemnou atmosférou. Zdroj: Robert Simeoni Architects

Místo pro rozjímání

Láska k literatuře je jasně patrná také v pracovně a knihovně v jednom. Ovšem největší chloubou v této místnosti je dozajista zdobený krb, který v chladných měsících rozdává příjemné teplo. Dřevěné regály s policemi a masivní stůl jsou opět perfektně sladěné a naprosto zapadají do celého konceptu. Pod schodištěm zůstal poměrně zajímavý prostor, který majitelé využili jako vhodné místo pro uložení různých věcí, například jízdní kolo. Nepotrpí si na žádné velké zdobení a zbytečné dekorace, proto se může zdát prostor prázdný. Vše je ale perfektně promyšlené do nejmenšího detailu.

Mnoho knih, roztopený krb a pohodlné křesílko, to je koutek snů. Zdroj: Robert Simeoni Architects

Luxusní koupelna v moderním pojetí

Koupelna v terasovém domě je velmi netradiční, ale zároveň moderní a příjemná. I zde si můžete všimnout především tmavých barev. Sprchový kout vypadá, jako kdyby v koupelně ani nebyl. Nechybí závěsná toaleta a nové umyvadlo. Zrcadlová skříň je součástí úložných bílých skříněk, kterou vedou až ke stropu.

Moderní koupelna zaujme především tmavým obkladem a moderním vzhledem. Zdroj: Robert Simeoni Architects

Fotogalerie:


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login