Návštěvy bytů

Domov zasazený doprostřed nádherné zelené scenérie

Od   | 

Velké prosklené plochy, které se otevírají do zahrady, jsou v posledních letech poznávacím znakem spousty architektů. Jinak tomu nebylo ani u tohoto městského bytu, který je obklopen spoustou svěží zeleně, která nevypadá dobře jen na pohled, ale poskytuje svým majitelům oázu plnou klidu, soukromí, ale i příjemného stínu.

Prostorný interiér obklopuje bujná vegetace

Dům o rozloze 200 metrů čtverečních je městským útočištěm pro rodinu, která miluje přírodu. I proto tato stavba vzdává poctu venkovní vegetaci. Prostory na sebe plynule navazují, interiér je prostorný, vzdušný a plný přirozeného denního světla, které do oken proniká i skrze bujnou floru.

Dům zdobí spousta doplňků a dekorací od tamních umělců. Zdroj: BC Arquitetura

Dům rozděluje kuchyňský modul

Soukromá část domu je od té společenské oddělena kuchyňským modulem. Ten tvoří jakousi polopříčku oddělující obývací pokoj, kuchyň a jídelní část od ložnice, koupelny a šatny. Do tohoto soukromého prostoru můžete vstoupit dvěma bočními chodbami. Použití dřeva působí jako společný prvek, s nímž se můžete postupně setkat v celém interiéru. V kuchyni například ve formě celého kuchyňského modulu, ale i jídelních židlí. Dále nesmíme zapomenout na dřevěnou podlahu, která zajišťuje kontinuitu celého domu. Jako dekorace zde byly použita umělecká díla od tamních umělců.

Proč nepřímé osvětlení v interiéru?

Primárním prvkem celého projektu je bujná vegetace, která obklopuje dům ze všech jeho stran. I proto je zelená barva základní součástí interiérového designu tohoto domu – vstupuje do něj zejména skrze okna, která nahradila stěny.

Společný prostor je od toho soukromého oddělen kuchyňským modulem. Zdroj: BC Arquitetura

Interiér je plný přírodních barev, ale i materiálů

Obývací pokoj byl zařízen v neutrálních a přírodních barvách – prim zde hraje kombinace šedých odstínů se dřevem. Pohovka vytvořená ze tří samostatných celků je doplněna nejen o dvě křesla téže barvy, ale také křeslem ve výrazné oranžové barvě, která spolu s modrým prvkem u konferenčního stolku tvoří kontrast, který zaujme na první pohled stejně jako velký obraz visící na stěně nad pohovkou.

O příjemný stín se mimo jiné starají také elegantní závěsy. Zdroj: BC Arquitetura

Obývací pokoj plynule navazuje na již zmíněnou kuchyň, která se skládá z jednoho modulu a jídelního stolu, nad nímž visí designový lustr. Hned vedle stolu je přistaven stolek s „barem“ a bylinkami tak, aby bylo při vaření, ale i posezení s přáteli hezky po ruce. Dřevěná podlaha, betonové stropy a tmavě šedé konstrukce se skvěle doplňují s všudypřítomnou zelení.

Umělé, nebo přírodní textilie?

Z obýváku rovnou na terasu

Z obývacího pokoje můžete vstoupit rovnou na prostornou terasu, odkud vede do interiéru spousta světla. Pokud jej bude přeci jen moc, může se obývák zastínit elegantními dlouhými závěsy. Na terase je hned několik míst, kam si mohou majitelé bytu sednout se svými nejbližšími. I zde se nachází velké množství zeleně – například ve formě zelené stěny.

Místo jako dělané pro posezení s přáteli. Zdroj: BC Arquitetura

Ložnice má vlastní koupelnu, ale i šatnu

Výhled na palmy mají majitelé tohoto tomu přímo ze své postele, která je umístěna v ložnici. Kromě nočních stolků, postele a psacího stolu je zde také šatna, která byla umístěna z druhé strany kuchyňského modulu. Stejné dřevo pak tvoří také stěnu za postelí, ale také obložení v koupelně, kde je jedno velké okno hned u sprchy, zde jej však lze zakrýt žaluziemi.

Ložnice má svoji vlastní šatnu i koupelnu. Zdroj: BC Arquitetura

Soukromí zde dosáhnete tak, že jednoduše zatáhnete žaluzie. Zdroj: BC Arquitetura

Fotogalerie:


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login