Návštěvy bytů

Domov plný výrazných prvků: Má to grády odspodu až nahoru

Od   | 

První čeho si při návštěvě tohoto bytu všimnete je velkorysost. Rozlehlé místnosti, vysoký strop a hra s geometrickými tvary a barvami. Je jasné, že tady řádila ruka architekta i designéra – výsledkem je domov jehož dispozice je promyšlena do posledního detailu a celkový dojem nenechá nikoho na pochybách, že majitelé si na vzhledu nového domova dali velmi záležet.

Ale nenechali nic náhodě a ke spolupráci přizvali architekty za studia Svoya, kteří navrhli koncept celého interiéru. Vycházeli z původní dispozice, ve které je v přízemí polyfunkční prostor v němž na kuchyň navazuje přes jídelnu obývací pokoj. Významným prvkem této části rodinného domku je nepřehlédnutelné schodiště. To je vyneseno téměř ve středu místnosti, a tak mu architekti přisoudili dekorativní funkci, a proto nechali tvar vyniknout v prostoru.

Výrazná linie schodiště vnáší do prostoru dekorativní prvek. Zdroj: Svoya Studio

Architekti rovněž využili vysoký strop ve svůj prospěch a prostor zaplnili výraznými světly. Ty jsou spuštěny ze stropu druhého patra a díky většímu množství i různým tvarům vytvářejí v interiéru další dekorativní prvek. Jejich bílá barva navazuje na linii schodiště k jehož tvaru pak ladí obklad v 3D provedení. Bílé jsou i jídelní židle, ostatní nábytek už vnáší do prostoru prvek přírody – dýha amerického ořechu skvěle kontrastuje s neutrálním pozadím. Modrá v kuchyňské části pak doplňuje bílo-dřevěnou kombinaci a vnáší sem barevný akcent.

Světla jsou zavěšena až z druhého patra a vytvářejí tu nepřehlédnutelný levitující prvek. Zdroj: Svoya Studio

Na kuchyni navazuje obývací část zařízená velmi jednoduše. I tady se opakuje výrazné svítidlo ze stejné kolekce, a protože je to část relaxační, z pohodlné rohové sedací soupravy mohou majitelé sledovat oblíbený film z televize umístěné na proti ní.  Tady už chybí výrazné barvy a je to zóna, která se nese v neutrálních odstínech béžové a elegantní černé.

Stěna oddělující kuchyni od obýváku je ozdobena 3D obklady. Zdroj: Svoya Studio

Po schodech nahoru vycházíme do ložnicového patra, kde si nelze nevšimnout výrazného osvětlení. Pomocí LED pásek jsou zvýrazněny linie stěn instalované pod strop i k podlaze a zároveň do okrasného dřevěného pásu na stěně. Výsledek vytváří velmi příjemný estetický prvek. V ochozu, který vznikl díky absenci stropu jsou troje dveře. První vedou do ložnice manželů, druhé do koupelny a poslední do dětského pokoje.

LED pásky zvýrazňují tvar ochozu v horním patře. Zdroj: Svoya Studio

Světle modrá barva v dětském pokoji napovídá, že patří chlapci a postýlka pak, že mu je jen pár měsíců. A protože takto malé miminko toho zatím nepotřebuje k životu mnoho, je pokoj zařízen střídmě, přesto útulně. Napomáhá tomu i  výrazná dekorace v podobě pírka dávající najevo, že i tato místnost bude časem ještě vzkvétat. To si ale už bude její obyvatel dirigovat sám.

Pokoj pro syna se nese v jemném šedo-modrém tónu. Zdroj: Svoya Studio

 

Fotogalerie:

 

 

Zdroj: Svoya Studio

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login