Návštěvy bytů

V domku v lese by moderní interiér čekal málokdo. Majitelé se nenechali vyprovokovat a bydlí po svém.

Od   | 

Mladá rodina se rozhodla vzdát městského života a postavit dům na samotě v lese. A přestože by takový exteriér přímo vybízel k venkovskému interiéru, mladí manželé se nenechali vyprovokovat a zařídili si nový domov po svém. Moderně.  

Už vstup vypovídá, že vcházíme do domu, na jehož vzhledu majitelům záleželo. V chodbě se můžeme posadit na lavici jednoduchého tvaru a svršky pověsit na designové nástěnné věšáky. V nevelkém prostoru nechali majitelé bílé zdi. Hlavní dekoraci tvoří totiž dlažba s nepřehlédnutelným motivem patchwork v černo-bílém provedení.

Srdce domu tvoří velká místnost, která je díky francouzským oknům dostatečně prosvětlená. Ta zároveň umožňují kdykoliv vyjít ven do okolní nespoutané přírody, anebo se v klidu na pohovce usadit a mít pocit, jako bychom byli pod širým nebem. Celý interiér je navržen v neutrálních odstínech. Prostoru dominuje dřevěná podlaha, která je kontrastní k bílým stěnám. Kromě sněhobílé malby zvolili majitelé na jednu ze stěn tapetu s dřevěným dekorem. Zajímavostí této místnosti je i strop, který je originálně rozdělen několika bílými příčkami.

Sedací souprava ve tvaru písmene L je umístěná zády k oknům, která jsou z tohoto důvodu dozdobena širokými závěsy. Ty nejen interiér zútulňují, ale dodávají sedícím pocit většího bezpečí. Pro odkládání tu slouží konferenční stolky ve dvou velikostech, které se v případě potřeby prakticky zasunou pod sebe. K posezení slouží i pohodlné křeslo s podnožkou zvolené v modré barvě, která interiéru dodává “grády”.  I přesto, že v kuchyni už jeden jídelní stůl je, rozhodli se majitelé pořídit další, mnohem větší, který hravě pojme osm strávníků. Masivní stolová deska byla doplněna jednoduchými dřevěnými židlemi v černé a bílé barvě. Sestavu doplňují jednoduchá, ale nepřehlédnutelná světla. Na zdi se poté vyjímá černá podlouhlá knihovna, jejíž obsah bezpochyby zažene chmury v dlouhých zimních měsících.

Kuchyně je v samostatné místnosti a majitelé ji zvolili jednoduše – v jedné rovině. Horní skříňky nesou leskle bílou barvu s černým orámováním, a dolní byly vybrány v černém, matném provedení a jsou zavěšeny nad podlahou. Díky tomu vypadá prostor vzdušněji a navíc se i snadněji uklízí. Místo klasických zad kuchyně je v tomto místě vybudováno pásové okno a zbytek stěny zdobí černé obklady navazující na vzhled sestavy. Díky oknu je místnost správně větrána během vaření. Podlahu v místnosti majitelé zvolili dřevěnou, stěny jsou standardně bílé a jedna na sebe upozorňuje betonovým motivem. 

I ložnice manželů, která se nachází v horním patře, se nese v jednoduchém pojetí, i přesto, že stěny zvýrazňuje tapeta. Její jemný, ale výrazný vzor dodává místnosti charakter, proto je ostatní zařízení voleno ve velmi jednoduchém stylu. Lůžko s šedým čalouněním doplňuje malý stolek a interiér projasňují závěsná svítidla s měděným stínítkem.

V dětském pokoji najdeme barvičky. Uvítá nás tyrkysový strop a barevný, hravý koberec, ovšem oči nespustíme z nábytku vyrobeného na míru prostoru. Představuje ho jednoduchý regál sestavený z polic rozveselených dvířky s kruhovými otvory. Ty slouží pro otevření anebo pro vystavení oblíbené hračky.

A koupelna? I tady si majitelé dali záležet s dekoracemi, kterým vévodí dlažba s obkladem. 3D motiv se prolítá přes podlahu i stěnu a je piedestalem pro volně stojící vanu a zároveň dává vyniknout oknu. I z něj je vidět do okolní přírody a troufáme si říci, že při pobytu v horké lázni s bohatou pěnou a tímto výhledem majitelé rozhodně nelitují, že ruch velkoměsta přenechali jiným.

Fotogalerie:

Zdroj: inarch.it

 

Kam pro nábytek

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login