Návštěvy bytů

Moderní dům na vesnici. Majitelé si splnili sen o ideálním bydlení

Od   | 

Ke koupi staršího vesnického domu se jeho současní majitelé rozhodli proto, že už dlouho bydleli v podnájmu, kde nemohli nikdy bydlení upravit podle svých představ. Po rekonstrukci se původní vesnická stavba přeměnila na moderní a oku lahodící domek s útulným a příjemných interiérem. Místní si na ni sice museli delší dobu zvykat, po čase jí ale přišli na chuť. 

Osvětlení jídelního prostoru zajišťuje moderní závěsné osvětlení. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Výrazné dřevěné prvky

Milovníci dřeva a přírodních materiálů se zde nezapřou. Dřevo je použito na podlaze v celém prostoru i na nábytku, který byl vyroben přímo na míru, aby zapadl do celkové koncepce. K posezení láká šedá sedací souprava ve tvaru písmene „L“ a dekorativní koberec. Před „sedačkou“ stojí menší odkládací stolek a nedaleko ještě taburet. Přes protilehlou stěnu vede jednoduchá obývací stěna, samozřejmě ze dřeva, doplněná o černé kovové prvky. Romantickou atmosféru venkovského bydlení dotváří zabudovaný krb.

 

 

Na obývací pokoj navazuje jídelna tvořena masivním jídelním stolem světlé barvy a k němu pohodlné bílé židle. V zadní části místnosti se nachází moderní kuchyně s velkorysou pracovní plochou, varným centrem a digestoří. Zaujme panelový systém spotřebičů. Nábytek v kuchyni je bílý, lesklý, doplněný o stříbrné úchytky. Celý prostor prosvětluje velké okno. Za digestoří bylo umístěno mléčné sklo, jež prostor opticky zvětšuje.

Jídelní sezení působí díky absenci podnoží velmi odlehčeným dojmem. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Úložný prostor pro suroviny tvoří jeden celek s kuchyňským ostrůvkem obohaceným o mycí centrum. Pracovní deska je prodloužená a její část vytváří pult zvoucí k posezení a hovorům s paní nebo pánem domu. K tomu by neměla chybět sklenka dobrého vína. Proto nechali majitelé v blízkosti vybudovat malou vinotéku.

Ani ložnice nebyla ochuzena o dostatek denního světla prostřednictvím velkých oken. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Prostorné a světlé ložnici vévodí pohodlné lůžko s dřevěnou stěnou za jeho zády, jejíž součástí je police na knížky nebo různé maličkosti. V podhledech mají své místo vypínače a zásuvky. K posteli zvolili majitelé nástěnná svítidla Tolomeo s možností nastavení směru. Vestavěné šatní skříně ve světlých barvách pak poskytují dostatek prostoru pro veškeré oblečení. 

Po rekonstrukci přibyla okna a sklápěcí dveře umožňující propojení interiéru a exteriéru. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Záměrem rekonstrukce byl vzdušný prostor s různými originálními prvky. Došlo ke změně původní dispozice. Dostatek světla zajišťuje dostatek oken. Majitelé toužili mít možnost propojit interiér a exteriér. To je vyřešené velkorysými dveřmi, které jsou navržené tak, že zabírají celou jednu stěnu. Když se složí, vznikne jeden velký obývací pokoj navazující rovnou na terasu. V letních měsících k nedocenění.  

Moderní koupelna jako sen

Koupelnu si majitelé přáli mít moderní a zároveň funkční. Proto si vybrali sprchový kout walk-in s odtokovým žlábkem. Místnost sice není příliš velká, ale velké zrcadlo umístěné nad dvěma umyvadly opticky prostor zvětšuje. Samotná umyvadla jsou položena na tmavé skříňce vedoucí přes celou stěnu. Vedle moderní toalety je umístěna praktická sprška na rychlé a jednoduché opláchnutí záchodové mísy, kdykoliv je potřeba.

Koupelna se nese v moderních šedých tónech. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Fotogalerie:

Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Kam pro svítidla?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login